22 Ağustos 2011 10:16

Karkız’ın katilleri korunuyor mu?

23 Kasım 2010’da İstanbul’un Küçükçekmece İlçesi İkitelli Semtinde  arkadaşlarıyla otururken bir grubun saldırısına uğrayarak öldürülen Savaş Karkız davasının, ikinci duruşması Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.Duruşmaya öldürülen Savaş Karkız’ın ailesi, D

Karkız’ın katilleri korunuyor mu?
Paylaş

Duruşmaya öldürülen Savaş Karkız’ın ailesi, Dersim Federasyonu Genel Başkanı Özkan Tacer, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı ve üye avukatlar katıldı. Duruşma öncesi gazetemize kısa bir açıklama yapan Müdahil Avukat Meral Hanbayat, sanık savunmalarında çelişkiler olduğunu söyledi. Kasten adam öldürmekle suçlanan sanıkların bu kadar çabuk serbest kalmasının vicdanları rahatsız edici olduğunu belirten Hanbayat,  “Moleküler ve genetikler inceleme raporunun verilerine göre olay yerinde başka kişiler de  var. Ve bunlar sanıklar tarafında saklanıyor” dedi.

Savaş Karkız'ın ailesinin de katıldığı duruşmada savunma yapan sanıklardan Gökçehan Büyükkaya'nın avukatı, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olup olmadığının öğrenilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini talep etti. Talebi reddeden mahkeme heyeti ise, tutuklu incelemesinin yapılması için duruşmayı 18 Kasım'a erteledi. Davanın ardından adliye sarayı önünde basın açıklaması yapıldı. ‘Savaşın Katili Çetedir, Çeteleri Koruyan Devlettir’ yazılı pankartın açıldığı açıklamaya Dersim Federasyonu Genel Başkanı Özkan Tacer, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı ve üye avukatlar katıldı. Açıklama boyunca ‘Adalet istiyoruz’ sloganı atıldı. İlk olarak söz alan Anne Güllü Karsız, adalet beklediğini ifade ederek, “Erdoğan  Somali’ye gideceğine İkitelli’ye gelsin. Vicdan sahibi ise buraya gelsin” dedi. Anne Karsız, katillerin derhal cezalandırılmasını istedi.

Davaya tepki gösteren Fadime Şahin ise “Yeter artık analar ağlamasın” dedi. Yaşanan ölümlere tepki gösteren Şahin, “bu katilleri niye saklıyorsunuz, hangi gün için besliyorsunuz, kimin için besliyorsunuz?​” diye sordu.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukat  Müşir Deliduman, katillerin organize bir yekilde hareket ettiklerini söyledi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çölyak hastası Kalkan’a ilaçları verilmiyor

SONRAKİ HABER

Yeşilkent’te okul isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa