01 Kasım 2000 22:00

IMF bütçesine tepkiler yayılıyor

2001 bütçesinde memurlara öngörülen yüzde 10'luk düşük zamma tepki gösteren KESK, Eskişehir ve Balıkesir'de imza kampanyası başlattı.

Paylaş
IMF bütçesine tepkiler yayılıyor
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'na bağlı sendikalar Eskişehir ve Balıkesir'de imza kampanyası başlattı. Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi önünde kurulan stantta imza toplamaya başlayan sendikalar, 7 gün sürecek kampanya boyunca toplanan imzaları her gün Başbakanlık'a gönderecek. İmza kampanyasında Başbakan Bülent Ecevit'e hitaben yazılan metinde şu görüşlere yer verildi: "2001 yılı bütçesiyle kamu çalışanlarına öngörülen yüzde 10'luk artış, zaten düşük ücretle çalışan kamu çalışanlarının en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamaktan uzaktır.
Ayrıca hükümetin, ücretlerden 'tasarruf' adı altında kesilen birikimlerin ödenmesine yönelik hiçbir planın olmaması kaygı vericidir. Çalışanlardan kesilen tasarruflar bir defada ve nakden ödenmelidir. Bütçede, kamu yararı esas alınmalı, eğitime, sağlığa ve yatırımlara daha fazla pay ayrılmalıdır."
Kamu-Sen'den miting
Öte yandan Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği, Genel Başkan Resul Akay'ın "Sosyal Hukuk Devletine Sahip Çık" yürüyüşüne destek vermek amacıyla yürüyüş ve miting düzenledi.Kamu-Sen İl Temsilciliği önünde toplanan kalabalık bir grup, ellerinde pankartlarla, slogan atarak İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü.
Emekçilere 'acı istikrar'
İl Temsilcisi İsmail Koncuk, burada yaptığı konuşmada, hükümetin uygulamalarıyla emekçilere acı istikrarı sağladığını ifade ederek "Ekonomik istikrar programı kamu çalışanlarına, emeklilere, dar ve sabit gelirlilere acıdan, sefaletten başka bir şey getirmemiştir" dedi.
DİSK: Halk karşıtı bütçe
DİSK Marmara Bölge Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Yaman ise, yaptığı yazılı açıklamada, 2001 bütçesinin IMF patentli olduğunu söyledi. Yaman, bütçede faturanın yine işçi, memur, emekli ve esnafa kesildiğini vurgulayarak, bütçenin halk düşmanı yanına dikkat çekti.
ÖNCEKİ HABER

Büro emekçileri SSK'ya yürüdü

SONRAKİ HABER

Eğitimin sorunlarını 12 yıl da çözmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...