01 Kasım 2000 22:00

Büro emekçileri SSK'ya yürüdü

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Emekli Sandığı çalışanlarının "tazminat" talepli eylemleri dün de kitlesel olarak devam etti.

Paylaş
Büro emekçileri SSK'ya yürüdü
Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Emekli Sandığı çalışanlarının "tazminat" talepli eylemleri dün de kitlesel olarak devam etti. İşyerleri önünde toplanan Emekli Sandığı emekçileri, tazminat hakkını kazanana kadar eylemlerinin süreceği mesajı verirken, SSK Genel Müdürlüğü'ne yürüyerek, tayin dilekçeleri verdiler.
Öğlen saatlerinde Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü binası önünde "Tazminatlarımızı alana kadar direneğiz" pankartı açıp, tazminat talepleri ile IMF'ye tepkilerin dile getirildiği dövizlerle toplanan 1500'ü aşkın emekçi, tazminat haklarının engellenmesini kınadılar.
BES Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Nedime Korkmaz da IMF direktifleriyle hazırlanan ve kendilerine yoksulluğu dayatan 2001 bütçesini kınadı. Hükümetin, kendilerinden yüzde 10'luk sefalet ücretini, zorunlu tasarrufların gaspını ve verdikleri vergilerin banka kurtarma adı altında bir avuç rantiyeciye peşkeş çekilmesine göz yummalarını istediğini belirten Korkmaz, "Tazminatlarımızı istiyoruz. Sefalet ücretini kabul etmiyoruz, zorunlu tasarrufların derhal ödenmesini istiyoruz" dedi.
Sefalet ücretinin, yoğun işyükü ve kadrosuzluk nedeniyle çalışanlar arasında büyük bir huzursuzluk yarattığını, Maliye Bakanlığı'na bağlı ek ödeme almayan tek kurumun Emekli Sandığı olduğunu hatırlatan Korkmaz, "Tazminat hakkımızı alana kadar eylem ve etkinliklerimizi sürdürmeye kararlıyız" dedi.
Geçen hafta yaptıkları eylem sonunda topladıkları 723 nakil dilekçesini Maliye Bakanlığı'na ilettiklerini belirten Nedime Korkmaz, idare ve kimi yöneticilerle eylemlerinin engellenmesi amacıyla yapılan baskı, yıldırma ve engelleme çabalarını da kınadı. "Asla vazgeçmeyeceğiz" diyerek kararlılıklarını dile getiren Nedime Korkmaz'ın sözlerinin ardından emekçiler, kortej halinde Güvenpark-Kızılay-Sakarya Caddesi-Mithatpaşa Caddesi güzergâhından SSK Genel Müdürlüğü'ne alkış ve sloganlarla, ellerinde dilekçelerini sallayarak yürüdüler.
Kortejin önü Mithatpaşa Caddesi'nde polis barikatıyla kesilerek, Adakale Sokak'tan yürümeleri istendi. Ancak, emekçilerin "Emekçiye değil çeteler barikat", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Çetelere kıyak, emekçiye dayak, bu abluka dağıtılacak" sloganlarıyla direnmeleri sonucu polis yolu açmak zorunda kaldı.
Süleyman Sırrı Sokak'ta SSK Genel Müdürlüğü binası önüne gelen emekçileri, sokağın girişinde "IMF için değil, halk için bütçe-Tüm Sosyal-Sen" yazılı pankartın asılı olduğu binadan Genel-İş ve Tüm Sosyal-Sen yönetici ve üyeleri selamladılar.
Eylem, yaklaşık 700 dilekçenin toplanarak, SSK Genel Müdürlüğü'ne verilmesinin ardından sona ererken, geldikleri yönden pankart ve dövizleri kapatarak sessiz işyerine dönen emekçiler, haklarını alana kadar eylemlerinin süreceği mesajını da verdiler.
ÖNCEKİ HABER

Soygunlara çözüm tekelleşme!

SONRAKİ HABER

IMF bütçesine tepkiler yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa