27 Ekim 2000 21:00

Hücrelerde sona doğru

Yapımı tamamlanma aşamasına gelen Bolu F Tipi Cezaevi'ne personel atamaları başladı. Bolu Cumhuriyet Başsavcısı, F tipi cezaevine atanacak personelin, Ankara'da özel eğitimden geçirileceğini söyledi.

Paylaş
Hücrelerde sona doğru
Bolu'da yapımı süren 384 kişi kapasiteli F tipi (hücre) cezaevine personel atamaları başladı.
Konuya ilişkin bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Karabeyoğlu, Bolu F Tipi Cezaevi'ne, bir cezaevi müdürü, 2 ikinci müdür ve bir başmemur ataması yapıldığını belirterek, "Cezaevinde görev yapacak olan infaz başkoruma ve infaz memurlarının atamaları ise 30 Ekim'de Ankara'da başlayacak olan Adalet Bakanlığı özel eğitim programının tamamlanmasından sonra yapılacak" dedi.
Başsavcı Karabeyoğlu, özel eğitim programına katılacak olan infaz memurlarına, cezaevlerindeki gelişmeler ve personele yaklaşım gibi konularda eğitim verileceğini bildirdi. Karabeyoğlu, "Bu cezaevlerinde görev alacak personel, mevcut personel arasından özel olarak seçildi. Cezaevleri konusunda bakanlığımız çok hassas davranıyor. Adalet Bakanlığı'nca yapılan bu çalışmalar, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olma özelliğini taşıyor" diye konuştu.
MGK temsilcileri cezaevini gezdi
Bu arada, Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Adalet Bakanlığı, Silahlı Kuvvetler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve bazı bakanlıkların temsilcilerinin geçen hafta cezaevinde inceleme yaptığı, yetkililerden bilgi aldığı öğrenildi.
Öte yandan mahkûmların af talebiyle başlattıkları isyanın sona ermesinin ardından Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Adana Kapalı Cezaevi yetkilileri, 4 gün süren tutuklu ve hükümlülerin eylemleri sırasında, özellikle koğuşların bulunduğu bölümlerde hasar meydana geldiğini bildirdiler. Bu arada, cezaevi dışında bulunan bazı tutuklu ve hükümlü yakınlarından gelen görüş yapılması talebi, cezaevindeki hasar gerekçe gösterilerek reddedildi. Cezaevindeki Şirinler Çetesi liderlerinden Rıdvan Demir, Niğde Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


MGK, OHAL'i 4 ay uzattı
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), olağanüstü hal uygulamasının, 4 ay daha uzatılmasını uygun bularak, bu görüşün Bakanlar Kurulu'na bildirilmesini kararlaştırdı.
MGK, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde saat 09.35'te toplandı. Toplantıya Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, devlet bakanı ve başbakan yardımcıları Devlet Bahçeli, Hüsamettin Özkan ve Mesut Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Cumhur Asparuk katıldı. MGK toplantısında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faruk Loğoğlu, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç ve Olağanüstü Hal Bölge Valisi Gökhan Aydıner de hazır bulundu.
Yaklaşık 4.5 saat süren toplantıdan sonra, alınan kararlarla ilgili olarak MGK Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kurulun bu toplantısında, ülke genelindeki güvenlik ve asayiş durumu ile halen 4 ilde devam etmekte olan olağanüstü hal uygulaması gözden geçirilmiş, yapılan değerlendirmeler sonunda, Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak ve Tunceli illerindeki olağanüstü hal uygulamasının, 30 Kasım 2000 tarihinden geçerli olmak üzere 4 ay daha uzatılması uygun bulunarak, bu görüşün Bakanlar Kurulu'na bildirilmesine karar verilmiştir. Toplantıda, 'sözde Ermeni soykırımı' iddiaları konusundaki son gelişmeler değerlendirilmiştir. Toplantıda ayrıca Başbakanlık genelgesiyle yürürlüğe konulan İrtica ile Mücadele Stratejisi'nin 3 aylık uygulama durumu hakkında Kurul'a bilgi sunulmuş, bu konuda öngörülen tedbirlerin her kademede kararlılıkla uygulanmasının önemi vurgulanmıştır. Diğer taraftan, toplantıda, dönemin önem arz eden dış politik olayları ve bu bağlamda Ortadoğu barış sürecinde meydana gelen son gelişmeler üzerinde durulmuştur."
ÖNCEKİ HABER

EMEP heyeti Tunceli'de

SONRAKİ HABER

Ar yılı, kâr yılı ve TÜYAP

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa