27 Ekim 2000 21:00

EMEP heyeti Tunceli'de

   sloganlarla karşılandı

Paylaş
EMEP heyeti Tunceli'de
   sloganlarla karşılandı
IMF programına ve emek karşıtı uygulamalara karşı EMEP'in başlattığı kampanya ekseninde bölge illerini gezen Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, dün, EMEP GYK Üyesi Ender İmrek ve Gençlik Kolları Sorumlusu Öznur Oğuz'la birlikte Tunceli'deydi. Elazığ Tunceli il sınırında onlarca araçlık konvoy ve alkışlarla karşılanan EMEP heyeti, il merkezine girene kadar iki noktada kimlik kontrolünden geçti.
EMEP heyeti şehir merkezinde de Tunceliler tarafından coşkulu bir biçimde karşılandı.
İl merkezinde Ziraat Bankası önünde yüzlerce partili tarafından sloganlarla karşılanan EMEP heyeti adına konuşan Tüzel, "Değerli Kürt emekçileri partimiz hükümetin ve IMF'nin Türkiye emekçilerine dönük saldırı programlarına karşı bir mücadele kampanyası başlattı. Bu kampanya doğrultusunda şehirleri dolaşıyoruz. Bu sefalet programlarına karşı emekçilerin sesi soluğu olmaya çalışıyoruz" dedi.
Ülkede vurgun ve soygun düzeninin sürdüğünü örneklerle açıklayan Tüzel, ülke emekçilerinin buna boyun eğmeyeceğini bu talana izin vermeyeceğini belirtti. Dışa bağımlılığın ve dışarıdan yönetilme işleyişinin sona ermesi mücadelesi verdiklerini kaydeden Tüzel, İnsan Haklarından Sorumlu Bakan'ın bölgede il il dolaşarak, AB sürecinde demokratikleşmenin sağlanacağına dair bölge insanını beklentiye sokmaya çalışmasına rağmen, bu konuda hiçbir ilerleminin sağlanmadığının, kendilerinin durdurularak defalarca kontrolden geçmeleri sırasında bir kez daha açığa çıktığını vurguladı.
Kürt sorunu herkesin gündemi
Tunceli ve diğer OHAL kapsamındaki illerde antidemokratik uygulamalara son verilmesi ve OHAL'in kaldırılması gerektiğini söyleyen Tüzel, "Biz Türkiye'nin emekçileri olarak kullanabileceğimiz bir özgürlük istiyoruz. Biz yaşayabileceğimiz demokratik bir toplum istiyoruz. Bunun da Avrupa'dan ya da ABD'den gelmeyeceğini biliyoruz" dedi. Kürt sorununun hükümetin, Meclis'in ve Türkiye halkının gündeminde olduğunu ama eşit haklar olmadığı sürece, öylesi 107 maddelik eylem planları ile bunun çözülmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Sloganlar eşliğinde konuşmasını tamamlayan Tüzel, EMEP üye ve yöneticileri ile 29 Kasım 1999 tarihinde PKK tarafından silah zoruyla kaçırılıp daha sonra Piriççi köyü yakınlarında askerler tarafından pusuya düşürülen, EMEP Pertek ilçe yöneticilerinden Süleyman Ekrem'in ailesini ziyaret etti.
ÖNCEKİ HABER

Evcil'in savcısına Baro'dan ret!

SONRAKİ HABER

Hücrelerde sona doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...