20 Ekim 2000 21:00

POAŞ'ta eylem bitti

Hisselerinin çoğu İş Bankası ve Doğan Holding tarafından satın alınan POAŞ'da 1200 işçinin atılmasının ardından başlayan eylemler Petrol-İş tarafından bitirildi.

Paylaş
POAŞ'ta eylem bitti
İş Bankası ve Doğan Holding tarafından yüzde 51 hissesi satın alınan Petrol Ofisi A.Ş (POAŞ)'da geçtiğimiz salı günü 1200 işçinin işten atılmasıyla başlayan işgal eylemi sona erdi. Dün sabah saatlerinde POAŞ Genel Müdürlük binasının yemekhanesinde toplanan işçilerle bir toplantı yapan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın işçilere, eylemlerin artık toparlanması gerektiğini ve Meclis'e yürümek de dahil farklı eylem biçimlerinin düşünüleceğini söyledi.
Daha sonra işçilerle birlikte Genel Müdürlük binasının bahçesine çıkarak bir basın açıklaması yapan Öztaşkın, sözlerine, "Şu andan itibaren Petrol Ofisi'ndeki eylemlere ara veriyoruz" diyerek başladı. POAŞ'da günlerdir işyerlerinin terkedilmediğini ve hiçbir depoda dolum yapılmadığını belirten Öztaşkın, iş akidleri feshedilen yada edilmeyen tüm Petrol-İş üyelerinin saldırının yarın kendilerine de geleceği bilinciyle eylemlere katıldığını söyledi. Bu eylemler sırasında özelleştirmenin sosyal boyutunun gözler önüne serildiğini ifade eden Öztaşkın'ın, "Özelleştirmenin kimseyi mağdur etmeyeceğini söyleyen hükümet, bu sözlerini yerine getirmedi. Başbakan Yardımcısı Hüsametin Özkan da, Ecevit de sendikanın haklı olduğunu bu şekilde giderse özelleştirme yapılmayacağını söyledi. Bu açıklamalara rağmen Doğan Holding ve İş Bankası tavır değiştirmedi. Hükümetin gücü sermayeye yetmiyor mu? Yetmiyorsa niye oturuyorlar. Başbakan sözünü tutmalı" şeklindeki sözleri, POAŞ işçilerinin "Hükümet istifa", "Satılmış hükümet" sloganlarıyla sık sık kesildi.
Güçleri yetene kadar
Kimsenin özelleştirmeden dolayı mağdur edilmemesi gerektiğini söyleyen Öztaşkın, "Biz şu anda eylemlerimizi ortadan kaldırdık, ama POAŞ işçisi ve Petrol-İş mücadelesini sürdürecektir. Bu eylemler Petrol Ofisi'nin olduğu her yerde, sokaklarda, gerekirse Meclis'in önünde, siyasi partilerin önünde sürecek. Gücümüz yettiğince devam edeceğiz" diye konuştu. Öztaşkın, gazetecilerin eylemlere neden son verildiğini sorması üzerine, eylemlerin başka biçim ve boyutlarda devam edeceğini söyledi.
İşçiler açıklama sırasında, Doğan Medya Gurubu'na bağlı gazeteleri artık okumayacaklarını söyleyerek, eylemlerine yer vermeyen gazete ve televizyonlara da tepki gösterdi. İşçiler, açıklamanın ardından "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Kahrolsun özelleştirme" sloganlarıyla dağıldı.
ÖNCEKİ HABER

Amerikan şakşakçıları

SONRAKİ HABER

İşçiler evlerine öfkeli döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...