22 Ağustos 2011 09:24

Tavuk üreticisine peyzaj ihalesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet konusu peyzaj mimarlığı olan birçok işinin konu ile alakası olmayan firmalar tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Peyzaj Mimarları Odası’nın açıklamasına göre,  belediyeden ihale alan ANFA şirketinin işlerini yürüten taşeron firmalar arasında mobilyacı, tavuk üretic

Tavuk üreticisine peyzaj ihalesi
Paylaş

Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak, dün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin peyzaj alanları üzerinde yaptığı çalışmalara dair basın toplantısı düzenledi. Kolçak, Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar bu alanda yaptığı uygulamaların konunun ehli firmalar tarafından hayata geçirildiğini belirtti. Son olarak Ankara’nın ekolojik koridorları olan Botanik ve Seğmenler parkının lokanta ve ticaret alanına dönüştürülmek istediğini kaydeden Kolçak, söz konusu parklarda yapılaşma kararına onay veren Koruma Kurulu kararlarını da eleştirdi.  

ANFA’DAN HUKUKSUZ İHALELER

Kolçak, peyzaj alanında yapılan ihalelere dair çarpıcı iddialarda bulundu. Bu alana dair ihalelerin belediyeye ait ANFA Ankara Altınpark İşl. Ltd. Şti.’nin alındığına dikkat çeken Kolçak, şirketin ise söz konusu işleri hukuksuz şekilde alt işverenlere ihale ettiğini ifade etti.  

ANFA’nın yeşil alanlar ve mezarlıkların bakımına ilişkin ihaleye ait 36 alt yüklenici ile çalıştığını belirten Kolçak, alt işverenlerden bazılarının tekliflerinin birbirine çok yakın olduğunu belirtti. Kolçak, yakın fiyat tekliflerinin ve firmaların bazılarının sahipleri arasında akrabalık ilişkisi olmasının “4734 sayılı Kamu İhale Yasasına ve hazırlanış ruhuna” aykırı olduğunu söyledi.

 ‘ANFA’NIN DENETİMİNİ KİM YAPIYOR?​’

İhaleye katılan firmalar için, “iş deneyimi, iş bitirme” ve en önemlisi “peyzaj mimarlığı hizmetlerini yürüten bir firma” olması şartlarının aranması gerektiğini vurgulayan Kolçak, ANFA’nın ise alt işverenlerde bu özellikleri aramadığını belirtti. Kolçak, ANFA’nın şirketlerde sadece ticaret odası kaydı, vergi levhası belgeleri aradığını iddia etti. “ANFA için hizmeti yürütecek firmanın yeterliliği, yetkinliği, donatısı, aldıkları işe uygun olup olamadıkları hiçbir şekilde önemli değildir” diyen Kolçak, belediyeye “ANFA’nın denetimini kimler yapmaktadır?​” sorusunu yöneltti. Kolçak, ANFA şirketinin açtığı ihalelere başvuran firmalar arasında, mobilyacı, elektrikli ev aletleri imalatçısı, petrolcü, kozmetikçi, tavuk üreticisi, demiryolu ve yük taşımacılığı işleri yapan firmalar bulunduğuna dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir kadın daha kocası tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

TMMOB kendini savunamayacak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa