05 Ekim 2000 21:00

Kıbrıs'ta film festivali

KKTC'de 8-12 Ekim arasında film festivali düzenleneceği bildirildi. Festivalin program yöneticisi Zühal Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, amaçlarının Kuzey Kıbrıslı sinemaseverlere kaliteli Avrupa filmleri izletmek ve Türk sinemasını teşvik etmek olduğunu belirtti.

Paylaş
Kıbrıs'ta film festivali
KKTC'de 8-12 Ekim arasında film festivali düzenleneceği bildirildi. Festivalin program yöneticisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zühal Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, amaçlarının Kuzey Kıbrıslı sinemaseverlere kaliteli Avrupa filmleri izletmek ve Türk sinemasını teşvik etmek olduğunu belirtti.
1996 yılına kadar 14 yıl sinemasız kalan KKTC'nin, bu uzun sürecin ardından Amerikan filmlerinin yoğun bombardımanına uğradığını kaydeden Çetin, festivalde yerli ve yabancı 25 filmin gösterileceğini bildirdi.
Kıbrıs Türk İletişimciler Birliği ve KKTCELL'in sponsorluğunda düzenlenecek festivalde, Türk filmlerinin galalı gösterileceğini ifade eden Zühal Çetin, Türkiye'den gelecek konuklarla çeşitli söyleşilerin de yer alacağını belirtti.
Çetin, fastivalde, ünlü yönetmen Tran Anh Hung'un en iyi yabancı film dalında Oscar adayı olan "Yeşil Papatya'nın Kokusu" ile geçen sezon Türkiye'de gösterime giren ve bir bölümü İstanbul'da çekilen "Köprüdeki Kız" gibi yabancı filmlerin yanı sıra Nuri Bilge Ceylan'ın İskenderiye Film Festivali'nde ikincilik ödülü alan "Mayıs Sıkıntısı" ile "Kasaba", Zeki Demirkubuz'un "Üçüncü Sayfa" ile "Masumiyet", Yavuz Turgul'un "Eşkiya" ve KKTC'li Yönetmen Derviş Zaim'in "Tabutta Röveşata" filmlerinin gösterileceğini kaydetti. Çetin, festivalin, bundan sonraki yıllarda da düzenli olarak sürdürülmesinin amaçlandığını dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

SSK'nın tasfiyesine Sezer'den onay

SONRAKİ HABER

Amerikan tekellerinin ihale kaygısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...