22 Ağustos 2011 09:19

‘Üçlü Protokol’ yenilendi

ADALET Bakanlığı, kamuoyunda tartışma yaratan ve sağlık örgütlerinin itiraz ettiği “Üçlü Protokol”ün yenilendiğine dair açıklama yaptı.Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, protokolde yapılan değişiklikle getirilen yenilikler şöyle: “Hastane sevkleri mevcut mevzuata uygun olarak yen

‘Üçlü Protokol’ yenilendi
Paylaş

ADALET Bakanlığı, kamuoyunda tartışma yaratan ve sağlık örgütlerinin itiraz ettiği “Üçlü Protokol”ün yenilendiğine dair açıklama yaptı.

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, protokolde yapılan değişiklikle getirilen yenilikler şöyle: “Hastane sevkleri mevcut mevzuata uygun olarak yeniden düzenlenmiştir. ‘Hastane hükümlü koğuşu ve servisi’ tanımı yapılmış ve hükümlü koğuşu bulunmayan hastanelerde tespit ve yeni hükümlü koğuşu yapılması için komisyon oluşturulmuştur. Protokolün yürürlüğe girmesinden sonra üç ay içerisinde bütün hastanelerdeki hükümlü koğuşu ve servislerinin belirtilen şartlara uygun olup olmadığı tespit edilecek ve eksiklikler giderilecektir. Hükümlü ve tutukluların muayenelerinde güvenliğin ve hasta mahremiyetinin sağlanması yeniden düzenlenmiştir. Yeni düzenlemeye göre, hastanelerde bu kişilerin muayenesinin muhafazalı odalarda yapılması kural haline getirilmiştir. Muhafazalı odalara muayene sırasında jandarma içeriye girmeyecektir. Sadece tabibin istemesi halinde jandarma içeriye girecektir. Muhafazalı odalar yapılıncaya kadar güvenlik gerekçesi ile jandarmanın muayene odasına girmesi geçici madde olarak kabul edilmiştir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP sokakta da şahin

SONRAKİ HABER

Bir kadın daha kocası tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa