03 Ekim 2000 21:00

Köstebeği geçiştirdi

Eski Cumhurbaşkanı Demirel, Egebank'ın eski sahibi yeğeni Murat Demirel'in tutuklanmasının adalete intikal eden bir konu olduğunu belirterek, yorum yapmaktan kaçındı.

Paylaş
Köstebeği geçiştirdi
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yönetimine el konulan Egebank'ın eski sahibi yeğeni Murat Demirel'in tutuklanmasının adalete intikal eden bir konu olduğunu belirterek, bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.
Demirel, yeğeni Murat Demirel'in tutuklanmasına ilişkin sorularını yanıtladı. Demirel, "Yeğenine ilişkin kararın kendisini üzüp üzmediğine ilişkin" bir soruya "30 senedir bu çeşit işlere maruzum. Gayet tabii ki beni üzer" karşılığını verdi. Konunun adalete intikal ettiğini ifade eden Demirel, kendisinin bir şey söylemesine gerek olmadığını öne sürdü. Meseleye başka bir yön vermenin anlamı olmadığını iddia eden Demirel, hukuk devletinde hukukun icapları ne ise onun yapılacağını söyledi.
Demirel, "yeğeni ile herhangi bir iletişim kurup kurmadığı" konusundaki bir başka soruya da, Murat Demirel ile dolaylı ya da dolaysız iletişim kurmadığı, gerek de duymadığı yanıtını verdi.
Ayrım yapmamak için muteber demiş!
Demirel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'e yazdığı Murat Demirel'le ilgili mektupta "güvenilir, muteber bir işadamıdır" dediğinin hatırlatılması üzerine ise ilginç bir savunma yaptı. 1990'lı yıllardan itibaren Türkiye'nin dışa açılması gerektiğini ve kendisinin bu vesileyle Türkiye dışında çalışan, iş yapanların hepsine destek verdiğini söyleyen Demirel, devlet adamlarına birçok mektup yazdığını kaydetti.
Oralarda çalışmak isteyen herkes için bunu yaptığını savunan Demirel, "Murat Demirel için de yazdım. Çünkü Murat Demirel, bir Türk vatandaşıdır. Herkes için yazıp, Murat Demirel için yazmamak benim gördüğüm görevi ayrım yapmak suretiyle iyi görmediğim anlamına gelirdi" dedi.
Bir gazetecinin, "Bbankaların tasarruf mevduatı sigorta fonuna devredilmesine yönelik kararnamenin imzalanması sürecinde köstebek olduğu iddiaları var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir başka soruya da Demirel, şu karşılığı verdi: "Köşk'teki bütün muamelesi yarım saat içinde tamamlanmıştır. Yani ben bu kararname ile Murat Demirel'i korumak istesem, Egebank'ı korumak istesem orada tutardım. Ben devlet işi görürüm. Köstebek meselesine gelince o tartışmaya girmem. Gayet tabii bir iddia varsa, iddianın ispatı, vesikası gerekir. Eğer en ufak bir ima varsa bana ait, o imayı yapan çıldırmıştır, aklını kaybetmiştir, delirmiştir."
ÖNCEKİ HABER

DT'de perdenin arkasındakiler

SONRAKİ HABER

Bölünmüşlük MESS'e yarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa