24 Ağustos 2011 03:05

Savaşı değil barışı konuşalım

Son günlerde ülkede yaşanan çatışmaların sonucunda yaşanan kayıpları protesto etmek için Adana’da 55 demokratik kitle örgütü bir araya geldi. Yaşanan çatışmalı sürecin giderek daha tehlikeli bir boyuta ulaştığını belirten kitle örgütleri, geleceğe ilişkin kaygıların da giderek arttığını ifade etti. yapıl

Savaşı değil barışı konuşalım
Paylaş
Eylem Sezgin

Adana İnönü parkında demokratik kitle örgütleri tarafından yapılan basın açıklamasında, son zamanlarda daha da büyüyen çatışmalı ortam protesto edildi. Demokratik kitle örgütleri adına basın açıklamasını okuyan Adana Barış Meclisi sözcüsü Güven Boğa, Kürt sorununun çatışmaları arttırarak çözülemeyeceğini, demokratik beklentileri boşa çıkartan şiddetin, sorunun gerçek nedenlerini görünmez kılacağını ve çözümsüzleştireceğini belirtti.

DENENMEYEN TEK YOL BARIŞ

Yıllardır devletin bu soruna, savaş politikaları ve şiddet merkezli çözümü dayatmasının sonucunda, 30 bini aşkın insanın yaşamını yitirdiğinin altını çizen Boğa, denenmeyen tek yolun barış olduğunun altını çizdi. Sınır operasyonlarının artması, bölgeye özel yetkili valiliklerin atanması, özel ordu kurulması çalışmalarının savaş çığırtkanlığı olduğunu belirten Boğa, bu süreçte aydınların, gazetecilerin ve insan hakları savunucularının da suçlu gösterilmeye çalışılmasının da kaygı verici olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz 30 yılın, Kürt sorununun savaşla çözülemediğini en acı şekilde gösterdiğini, savaşların toplumun vicdanında ve hafızasında derin izler bıraktığını da vurgulayan Boğa, savaşın değil demokratik, barışçıl çözüm yollarının gündem olması için herkesin sağduyulu olması gerektiğini, siyasilerin ve basının düşmanlık yaratacak açıklama ve yayınlardan kaçınmaları gerektiğini dile getirdi.  Barışın tesisi için çaba harcanması gerektiğini söyleyen Boğa, bu amaçla 11 Eylül 2011 Pazar günü saat 16,00 da Uğur Mumcu alanında demokratik kitle örgütleriyle savaşa dur demek için miting yapacaklarını belirtti. (Adana/EVRENSEL)


KATILIMCI KURUMLAR:
ADANA BARIŞ MECLİSİ, DİSK ADANA BÖLGE, KESK ADANA ŞUBELER PLATFORMU, TÜMTİS TMMOB ADANA İKK, ADANA TABİP ODASI, ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ, 78’LER GİRİŞİMİ, İHD, BDP, BOSTANCILAR DERNEĞİ, BULAMLILAR DERNEĞİ, CEPHE HAREKETİ,  ÇHD, DEMİRCİLER ODASI, DENİZLİ DOLMUŞ KOOP, EDP, EKMEKÇİLER KOOP. ELBİSE VE EŞYACILAR ODASI, ELEKTRİKÇİLER ODASI, EMEK PARTİSİ, ESP, FIRINCILAR ODASI, HAZROLULAR DERNEĞİ, KAHVECİLER ODASI,  KAMYONCULAR ODASI, KAPZIMANLAR ODASI, KASAPLAR ODASI, KUAFÖRLER ODASI, KUNDURACILAR ODASI, LOKANTACILAR ODASI, MEYA-DER, MEYDAN DOLMUŞ KOOP. MİNİBÜSÇÜLER ODASI, MKM, OTO LASTİKÇİLER ODASI, OTOBÜSÇÜLER ODASI, ÖDP, ÖNDERLER DOLMUŞ KOOP. ÖZEN DOLMUŞ KOOP. PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ, RADYO VE TELEVİZYONCULAR ODASI, SEVKİYATÇILAR DERNEĞİ, SEYYAR SATICILAR ODASI, SOSYALİST YENİDEN KURULUŞ,  ŞAKİRPAŞA DOLMUŞ KOOP. TATLICILAR ODASI, TİHV ADANA TEMSİLCİLİĞİ, TOPEL DOLMUŞ KOOP. TUHAY-DER, TUNCELİLER DERNEĞİ, TÜRKİYE GERÇEĞİ, TZP, YAĞLI BOYACILAR ODASI, YEŞİLEVLER DOLMUŞ KOOP.

ÖNCEKİ HABER

BDP ve DTK Öcalan'la görüşmek için bakanlığa başvurdu

SONRAKİ HABER

AKP sokakta da şahin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa