02 Ekim 2000 21:00

Batık avcıları Küba kıyılarında

Küba'nın denizciler için tehlikelerle dolu kıyıları, büyük bir batık arayışına sahne olacak. Castro'nun izniyle İspanyol kalyonlarındaki batık hazineler gün yüzüne çıkarılmaya çalışılacak.

Paylaş
Batık avcıları Küba kıyılarında
Küba lideri Fidel Castro, denizciler için tehlikelerle dolu olan Küba kıyılarında batan gemilerin hazinelerinin çıkarılması için izin verdi. Konuyla ilgili uzmanlar, batık İspanyol kalyonlarındaki altın miktarının, yeryüzünde henüz çıkarılmamış olan altınlardan daha fazla olduğunu söylüyorlar.
Yeni bir teknoloji
Küba, ABD'li internet trilyoneri Rory Boyes-Varly'e sözkonusu altınları araması için izin verdi. Suyun metrelerce dibindeki altınların niteliğini tespit edebilen alet teknolojisinin mucidi İngiliz bilimci Gordon Stove proje ile ilgili olarak görevlendirildi. Daha önceki radarlar, materyalin yerini tespit edebiliyor, ancak malzemenin ne olduğunu belirleyemiyordu. Stove'un şirketi Radar World, bu işten 25 bin sterlin kazanacak. Küba hükümeti de bulunan altınlardan büyük bir yüzde alacak.
Tam çocukluk hayalleri...
Gordon Stove, "Bunlar tam çocukluk hayalleri malzemeleri; altın paralar, elmaslar, gümüş sofra kaşıkları dolu define sandıkları..." diyor. Define avcısı programını yaz tatilinde kendisi gibi araştırmacı olan babası için çalışırken bulduğunu dile getiren Gordon Stove, "Bu yazılım elektronik bir tazı gibi. Nadir madenlerden kumaşa kadar herşeyi ayırt edebilir" diye konuşuyor.
ÖNCEKİ HABER

Beykoz halkı Tekel için direnecek

SONRAKİ HABER

Filistin toprakları alev alev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...