27 Ağustos 2000 21:00

Harb-İş'te operasyon başladı

Harb-İş Genel Merkezi'nin muhalif şubelere yönelik başlattığı operasonların ilki sendikanın Gölcük Şubesi'nde gerçekleşti.

Paylaş
Harb-İş'te operasyon başladı
Harb-İş Genel Merkezi'nin muhalif şubelere yönelik başlattığı operasonların ilki sendikanın Gölcük Şubesi'nde gerçekleşti. Genel Merkez baskısı ile olağanüstü genel kurula giden Harb-İş Gölcük Şubesi'nin başkanlığına Abdullah Erol seçildi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen olağanüstü genel kurulda 178 delegeden 175'i oy kullandı. Abdullah Erol 94 oy alarak Şube Başkanı seçilirken, eski başkan Hayati Alp'e 80 oy çıktı, 1 oy ise geçersiz sayıldı.
Seçim sonucunda, Ali Selvi 2. Başkan, Ahmet Hatunoğlu Genel Sekreter, Selim Kurt da Mali Sekreter oldu. Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreterliği için yarışan Mustafa Karakoç ile Haldun Kurubacak ise 84'er oy adılar. Bu iki aday arasında bugün hakim huzurunda kura çekilecek.
Harb-İş Gölcük Şubesi'nin geçen dönem yapılan Olağan Genel Kurulu'nda, Hayati Alp ile şu anda Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı olan Orhan Atay eşit oy almış, çekilen kura sonucunda ise Alp şube başkanı olmuştu. Bunun üzerine, bir grup delegenin topladığı imzaları değerlendiren Sendika Genel Merkezi, Kocaeli Şubesi'nin olağanüstü genel kurula gitmesini kararlaştırmıştı.
ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da yeni grev dalgası

SONRAKİ HABER

Gölcük işçisi oyunları boşa çıkaracaktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...