26 Ağustos 2000 21:00

Hücre protestosuna yine saldırı

Galatasaray Lisesi önünde altı haftadır basın açıklaması yapmak ve "hücre tipi cezaevlerine dur" demek isteyen tutuklu yakınlarına polis yine saldırdı.

Paylaş
Hücre protestosuna yine saldırı
Galatasaray Lisesi önünde altı haftadır basın açıklaması yapmak ve "hücre tipi cezaevlerine dur" demek isteyen tutuklu yakınlarına polis yine saldırdı.
Çatılara özel tim elemanlarının da yerleştirildiği saldırıda 40 kişi gözaltına alındı.
İstiklal Caddesi üzerinde dün saat 12.00 sıralarında toplanan tutuklu yakınları, "Hücreler ölümdür, izin vermeyeceğiz" sloganları atarak basın açıklaması yapmak istediler. Polis basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale etti. Tutuklu anneleri, gençlerin araçlara bindirilmeye başlaması üzerine polise tepki gösterdiler.
"Çocuklarımızı arabada dövüyorsunuz karakolda ne yapmazsınız. Biz size ne yaptık? Çocuklarımızı serbest bırakın. Yoksa bizi de alın" diyerek polis araçlarının önünü kesen yaşlı tutuklu yakınları da polis tarafından gözaltına aldı. Gözaltına alınan 40 kişi, Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
'Baskılar engel olamayacak'
Saldırının ardından yazılı açıklama yapan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD), "Hücrelere izin vermeyeceğiz" diyerek, baskıların, alanlara çıkmalarına engel olmayacağını ve her cumartesi saat 12.00'de Galatasaray Lisesi önünde olacağını kaydetti. Saldırıyı kınayan Tohum Kültür Merkezi, Güneşe Türkü, Barbara Halk Sahnesi, Gulasor Halk Oyunları Ekibi, yaptıkları yazılı açıklamada gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istediler. Partizan, Özgür Gelecek, Yeni Demokrat Gençlik tarafından yapılan ortak açıklamada ise, Özgür Gelecek çalışanlarından Barış Açıkel ve Sema Gül'in de gözaltına alındığı belirtildi.
Ümraniye'de de saldırı
Öte yandan F tipi cezaevini protesto etmek için EMEP, SİP, ÖDP, HADEP ve Birlik Halkevi tarafından dün Ümraniye İGDAŞ önünde basın açıklaması yapıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı açıklamaya müdahale eden polis 15 kişiyi gözaltına aldı. Basın açıklamasından sonra polis Ümraniye HADEP ilçe binasını basarak içeride bulunanları da gözaltına aldı.
ÖNCEKİ HABER

Bağcılık bitiriliyor

SONRAKİ HABER

Deprem, tekrar çadıra döndürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa