26 Ağustos 2000 21:00

Silah ticaretine protesto

İngiltere'nin Glescoed kentinde bulunan Kraliyet Silah Fabrikası önünde toplanan yüzlerce savaş karşıtı, silahlanmayı ve İngiltere'nin silah satışını protesto etti.

Paylaş
Silah ticaretine protesto
Arif Bektaş
İngiltere'nin Glescoed kentinde bulunan Kraliyet Silah Fabrikası önünde toplanan yüzlerce savaş karşıtı, silahlanmayı ve İngiltere'nin silah satışını protesto etti. "Nükleer Silahlara Son" adlı kampanyanın düzenlediği gösteriye, birçok kitle örgütü ve Sosyalist Emek Partisi katıldı.
Silahlanma sonucu milyonlarca insanın hayatını kaybettiğini belirten göstericiler, "Milyonlarca insanın açlığa itilmesi, milyonlarca çocuğun katledilmesinin sorumlusu silah üreticileridir" dediler. İngiltere'nin, yasal satışların yanı sıra el altından da silah ihraç ettiğini vurgulayan göstericiler, İngiliz halkından silah üretimi ve ticaretine karşı çıkmasını istedi.
Kampanya sözcüleri, Suudi Arabistan'ın ABD'den, Endonezya'nın ise İngiltere'den sürekli silah satın aldığını belirttiler. Eylemde, İngiltere'nin geçtiğimiz yıl Endonezya'ya 100 milyon sterlin tutarında silah sattığı, ABD'nin de Suudi Arabistan'a 131 milyon sterlinlik silah ihraç ettiği hatırlatıldı. Eylemlerinin devam edeceğini belirten kampanya yetkilileri, "Daha fazla insanın ölmesini istemiyorsak silahlanma ve silah ticaretine karşı çıkalım" çağrısını yaptılar.
ÖNCEKİ HABER

Kursk kazası için soruşturma açıldı

SONRAKİ HABER

Bağcılık bitiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...