24 Ağustos 2000 21:00

Dere derhal kapatılmalı!

Ahmet Yesevi Mahallesi Deresi'nin kapatılması için imza kampanyası başlatan mahalleliler, dere kapatılana kadar mücadelelerinin süreceğini vurguluyor. Bir günde 350 imza toplanan kampanyaya, tekstil işçileri de destek veriyor.

Paylaş
Dere derhal kapatılmalı!
Okan Yiğit
Pendik Ahmet Yesevi Mahallesi sakinleri, mahallelerinden geçen ve mikrop saçan derenin kapatılması ve altyapı sorununun çözülmesi için imza kampanyası başlattı. "Dere derhal kapatılmalı" diyen mahalle sakinleri bir günde toplam 350 imza topladı.
Ahmet Yesevi Mahallesi sakinleri, mahallelerinden geçen mikroplu derenin bir an önce kapatılması için kolları sıvadı. Mahallelilerin ilk işi ise ne kadar ev ve esnaf varsa gezmek ve derenin kapatılması için halkın desteğini almak oldu.
350 imza toplandı
Biraraya gelen 15 mahalleli, tek tek evleri ve esnafları gezip imza topladı. Sorunlarına kimsenin duyarlılık göstermediğini söyleyen mahalleliler, bir gün içinde 350 imza topladı. "Amacımız, bu sorunu duymayan ve sahiplenmeyen kalmaması" diyen mahalleliler, hafta sonuna kadar yapacakları ev toplantıları ile komiteler oluşturma kararı aldılar.
Derenin hemen kıyısında bulunan Ergenekon İlköğretim Okulu'nu da ziyaret eden mahalle sakinleri, okul müdürünün de desteğini aldılar.
Dere kapatılana kadar
Mahalle sakinlerinden Arzu Yıldız, evinin dereye uzak olduğunu ancak yine de etkilendiklerini söyledi. İnsanların altyapı sorunundan bunaldıklarını söyleyen Yıldız, dere kapanıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi. Cihan Şendil ise komitelerin oluşması ile birlikte sonuç alacaklarını tahmin ettiklerini belirtti.
Çilem Tekalmaz da Büyükşehir Belediyesi'nin sorumsuzluğa artık göz yummaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Dere yakınındaki insanlar bu sorununa daha duyarlılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mezbaha rendering tesislerinin arıtmasının çalıştırılmadığını kendileri de itiraf ettiler."
Tekin İlgüz de imzaları bir an önce çoğaltıp seslerini daha fazla duyurmaları gerektiğini ifade etti.
Öte yandan, mahalle halkının başlattığı imza kampanyasına Genç Tekstil işçileri de işyerlerinde mahallelinin haklılığını anlatarak, destek verdi.
60'a yakın imza toplayan tekstil işçileri, bundan sonra da desteklerini sürdüreceklerini dile getirdiler.
ÖNCEKİ HABER

Belediye işçileri Bayrampaşa'daydı

SONRAKİ HABER

İran meclisi göz kırptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...