24 Ağustos 2000 21:00

3 sendikacı bırakılmadı

Buca grevinde önceki gün gözaltına alınan Genel-İş Sendikası TİS Daire Başkanı İsmail Özhamarat, Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Murat Hançer, Yönetim Kurulu üyesi Ali Gürlek dün de serbest bırakılmadı.

Paylaş
3 sendikacı bırakılmadı
Buca grevinde önceki gün gözaltına alınan Genel-İş Sendikası TİS Daire Başkanı İsmail Özhamarat, Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Murat Hançer, Yönetim Kurulu üyesi Ali Gürlek dün de serbest bırakılmadı. Gözaltına alınan iki sendikacı ve 11 işçi ise bırakıldı. Taşeron şirket Tur-Tem'in polis denetiminde Buca pazaryerindeki çöpleri toplamak istemesi üzerine, işçiler çöplerin üzerine oturarak toplanmasını engellemişti. Bunun üzerine polis ve çevik kuvvet ekipleri işçileri ve sendikacıları coplayarak gözaltına almıştı.
Gözaltılara tepki
Genel-İş Yönetim Kurulu adına gözaltılarla ilgili bir açıklama yapan Genel Sekreter Cemal Aslan, Buca Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıklarla sonuçlanması üzerine başlayan grevde, Genel-İş üyeleri ve şube yöneticilerinin de içinde olduğu 30 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Aslan, polisin grev sırasında temel görevinin, greve çıkan işçileri korumak olduğunu belirtti. "Anayasal ve yasal dayanakları olan hakkımızı kullanırken, güvenlik güçlerince uğradığımız saldırı aynı zamanda grev hakkına karşı ve temel sendikal haklara yapılmış saldırıdır" diyen Aslan, Genel-İş Yönetim Kurulu'nun talebinin, gözaltına alınan üye ve yöneticilerin derhal serbest bırakılması olduğunu açıkladı. Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şubesi tarafından yapılan açıklamada da, sendika yöneticileri ve işçilerin bırakılmasının beklendiği ifade edilerek, "Çalışanların demokratik hakkı olan grev mücadelesini sürdüren Genel-İş İzmir 5 No'lu Şubesi işçilerini, çeşitli entrikalarla kırmaya çalışan yetkililerin tutumunu kınıyoruz" denildi.
Belediye-İş 6 No' lu Şube Yöneticisi Şenay Ersu da, "Buca işçilerine yönelik saldırıyı tüm sınıfa yapılan bir saldırı olarak algılıyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Yasak sinyali Gürtuna'dan

SONRAKİ HABER

Belediye işçileri Bayrampaşa'daydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...