24 Ağustos 2000 21:00

Yasak sinyali Gürtuna'dan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın, grevin 10. gününde Valilik ve ilçe kaymakamlıklarına yazı göndererek grev kırmaya resmi koruma istediği ortaya çıktı.

Paylaş
Yasak sinyali Gürtuna'dan
İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde başlayan ve 10'nuncu gününde hükümet tarafından yasaklanan grevler sırasında hep olumsuz tavır takınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın Valiliğe ve ilçe kaymakamlıklarına yazı göndererek grev kırmaya "resmi koruma" istediği ortaya çıktı.
Ana muhalefette bulunan FP üyesi Gürtuna, bu isteğiyle grev yasaklayanlara ortak oldu. Gürtuna ve işletme müdürlükleri tarafından İstanbul Valiliği ve kaymakamlıklara gönderilen yazıda, grevci işçilerin belediyeye ait araçların işletmeden çıkmalarını engelledikleri iddia edilerek, güvenlik tedbiri istendi. Bunun üzerine dün Yenibosna'da bulunan Çöp Transfer İşletmesi'ne gelen polis, işletme müdürünün kendilerine "şikayet yazısı" gönderdiğini dile getirerek işlem yapacaklarını söyledi. İşçiler ise işverenin grev kanununu çiğnediğini belirterek, "İşveren grev kapsamı içinde bulunan ve üretime yönelik olarak süpürme makinalarını taşeron işçi kullanarak işletmeden çıkarmak istedi. Biz belediyeye ait olan ve grev kapsamında olan makinaların çıkmasını izin vermeyiz" dediler. Bunun üzerine polis ve işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden bir müfettişin gelmesine karar verdiler. Grev yerine gelen müfettiş ise işletmede bulunan süpürge makinalarının grev kapsamı içinde bulunduğunu belirterek, işletmeden çıkarılamayacağını söyledi.
Gazetemize açıklama yapan işçilerden Musa Erdoğan, valilik ve kaymakamlıklara gönderilen yazının muhatabının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğunu kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Barış için el ele

SONRAKİ HABER

3 sendikacı bırakılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...