22 Ağustos 2011 09:24

Hey Tekstil işçileri kararlı

HEY Tekstil işçileri ücretlerinin ödenmesi için verdikleri mücadeleyi sürdürüyor. İşçiler patronun ödeme sözünü tutmaması üzerine geçtiğimiz Cuma günü yeniden iş bıraktı.3 aydır ücretleri ödenmeyen işçiler, son 3 yıldır ödemelerin sürekli düzensiz olması

Hey Tekstil işçileri kararlı
Paylaş
Arife Onat

3 aydır ücretleri ödenmeyen işçiler, son 3 yıldır ödemelerin sürekli düzensiz olmasından yakınıyor. Bu nedenle birçok kez iş bırakan işçiler geçtiğimiz Çarşamba günü de fabrikanın tamamının katıldığı iş bırakma eylemi yapmıştı. Eylem üzerine Patron Süreyya Bektaş da işçilere Cuma günü ödeme yapacağı sözünü vermişti.

YALAN SÖYLÜYORSUNUZ!

Ancak, Cuma günü ücretlerin yatırılmayacağını ve patron Süreyya Bektaş’ın yurtdışına gittiğini öğrenen Hey Tekstil işçileri, sabah 08 00’da kartlarını bastıktan sonra  yine iş  başı yapmadılar. Ücretler ödenene kadar iş başı yapmayacaklarını söyleyen işçilere, açıklama yapan personel müdürü “Size karşı çok mahçubuz. Çalışmama hakkınız var. Pazartesi günü 300 TL yatırılacak” dedi. İşçiler ise “3 ayda 300 liraya zor veriyorsunuz bayrama kadar 3 aylık ücretimizi nasıl vereceksiniz? Her seferinde gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsunuz” diye tepki gösterdiler.

İŞÇİLERE İZİN KAĞIDI VERİLDİ

Yapılan bölüm toplantıları üzerine dikimhane bölümünün dışında diğer bölümler iş başı yaptı. Dikimhane bölümünde çalışan işçiler ise “kötü örnek” oldukları gerekçesiyle evlerine gönderilmek istendi. Buradaki işçilere “Madem burada çalışmıyorsunuz gidin evinizde oturun pazartesi gelirsiniz” denildi ve servisler fabrika önüne getirildi. Dikimhane işçileri  ise izin kağıdı verilmeden fabrikadan ayrılmayacaklarını açıkladılar. Bunun üzerine fabrika yöneticileri işçilere izin kağıtlarını verdi. İşçiler yaşadıkları sorunlarla ilgili Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne de şikayette bulundular. İşçiler burada fabrika hakkında çok sayıda şikayet olduğunu da öğrendiler.

Gazetemize konuşan Hey Tekstil işçileri, 3 yıldır kendilerine yalan söylendiğini dile getirdiler. “Ücretlerimizin dışında fazla mesai ücretlerimiz var. 1 ayda en az 87 saat fazla mesai yapıyoruz. Ocak ayından beri yol parası alamıyoruz. Biz hakkımızı aradığımız için bu durumdayız” diyen işçiler, fabrikadaki güvenliğin baskılarından da yakınıyorlar. Pazartesi günü (bugün) fabrikaya gideceklerini belirten işçiler, ücretlerinin ödenmemesi halinde iş başı yapmayacaklarını bildirdiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İlk hedef kitleselleşmek

SONRAKİ HABER

Barışamamanın faturası ağır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...