23 Ağustos 2000 21:00

Çankaya Belediyesi'nde CHP şovu

Genel-İş Sendikası ile Çankaya Belediyesi arasında bağıtlanan toplusözleşme, Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda düzenlenen şenlikle imzalandı.

Paylaş
Çankaya Belediyesi'nde CHP şovu
Genel-İş Sendikası ile Çankaya Belediyesi arasında bağıtlanan toplusözleşme, Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda düzenlenen şenlikle imzalandı. CHP Genel Başkanı Altan Öymen, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Genel-İş Genel Başkanı İsmail Hakkı Önal'ın katıldığı imza töreni CHP şovuna dönüştü.
CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, hükümetin, muhalefet partilerine ait belediyeleri ekonomik anlamda cezalandırdığını savunarak, ithal kömür, odun, toplu taşım kartı, ikramiyeler ve ayni yardımlarla desteklenen sözleşmenin çalışanların yüzünü güldürdüğünü söyledi. CHP'nin övüldüğü ve emekçi haklarını koruyan tek parti ilan edildiği şenlikte, CHP'ye tek eleştiri Genel-İş Genel Başkanı İsmail Hakkı Önal'dan geldi. CHP üyesi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Önal, bazı CHP'li belediyelerin özelleştirme ve taşeronlaştırma karşısında iştahlanmaya başladıklarına dikkat çekerek, bu belediye başkanlarını uyardı. Önal, taşeronlaştırmaya karşı maddeleri içeren sözleşmenin ileri bir sözleşme olduğunu belirterek, belediyenin bazı sıkıntılara gireceğini söyledi.
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de CHP'li olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında hükümeti eleştirdi. DİSK'i yüzde 10 barajı ve Ekonomik ve Sosyal Konsey (ESK) tehditleriyle yıldırmaya çalıştıklarını ifade eden Çelebi, "DİSK'i kamuoyu önünde sosyal diyalogdan kaçan kurum haline getirmek istiyorlar. Demokratik ESK'ten yanayız. Bize dayattıkları ESK'te olmayacağız." dedi. Çelebi, kararname kriziyle ilgili olarak da Cumhurbaşkanı'nın hukuk devletine uygun tavır sergilediğini dile getirdi.
CHP Genel Başkanı Altan Öymen ise hükümetin sendikalı sayısını daha da aza indirmeye çalıştığını söyleyerek, böylece rahat etmeyi planladıklarını ifade etti. Sözleşmenin imzalanmasının ardından, tiyatro, halk dansları gösterimi ve müzik dinletisi ile tören sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

Tüm emekçilerin grevi!

SONRAKİ HABER

İzmir'de greve karşı fuar bahanesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...