23 Ağustos 2000 21:00

ANAP'tan Sezer'e kutlama

Hükümet ve Başbakan Ecevit, Sezer'le girdiği KHK restleşmesinde, ortağı ANAP'tan gelen açıklamalar nedeniyle güç kaybediyor.

Paylaş
ANAP'tan Sezer'e kutlama
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Işın Çelebi, memurlarla ilgili kanun hükmünde kararname (KHK) konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in tutumunu doğru bulduğunu ve kendisini kutladığını söyledi.
Çelebi, İzmir milletvekilleri Rıfat Serdaroğlu, Işılay Saygın ve Süha Tanık'la birlikte, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel'i ve ANAP İzmir İl Başkanı Tahsin Toygar'ı ziyaret etti. ANAP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelebi, şöyle konuştu: "Türkiye'nin yeri hukuk devleti olmalıdır. Demokrasinin tüm gerekleri yerine getirilmelidir. KHK'nın Meclis'e gelmesi doğru bir karar. Konuya hukuk kuralları açısından bakmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanı'na bu konudaki doğru tavrından dolayı teşekkür ediyor ve bir vatandaş olarak kendisini kutluyorum. Hükümetin her dediğini de ANAP olarak kabul etmek zorunda değiliz."
Işın Çelebi, siyasi ahlak kurallarının her alanda işlemesi ve siyasi ahlak yasasının çıkarılması gerektiğini kaydederek, "Ancak siyasi ahlak yasası çıkarken, Anayasa'nın 83. maddesinde milletvekili dokunulmazlığı ile ilgili yeni bir düzenleme de yapılmalı, milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmalıdır" dedi.
ANAP İzmir milletvekilleri ile İzmir'in projelerinin bir an önce tamamlanması için çaba harcadıklarını ifade eden Çelebi, kentin diğer partilerden milletvekillerini de bu konuda işbirliğine davet etti. İzmir'de bazı metropol ilçelerde belediye işçilerinin grevine de değinen Çelebi, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılmasına birkaç gün kaldığını hatırlatarak, "Fuar öncesi bu grevin mutlaka bitmesini istiyoruz. Bu konuda taraflar arasında uzlaşma sağlanmalıdır. Uzlaşma için en önemli görev de belediye yöneticilerine düşüyor" dedi.
ÖNCEKİ HABER

'Muhafazakârlar' atakta!

SONRAKİ HABER

Tüm emekçilerin grevi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...