22 Ağustos 2000 21:00

Faciadan sonra önlem!

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yapılan "Mayıs Yedisi" şenliklerinde 33 kişinin ölmesinden sonra "önlem kararı" alındı. Trabzon Valiliği, faciadan üç ay sonra aldığı karar ile, deniz şenliklerini resmi kurumların denetimi altına aldı.

Paylaş
Faciadan sonra önlem!
Trabzon'da, yayla şenlik ve festivallerinden sonra deniz şenlikleri de, valilik tarafından çıkarılan yönergeye göre yapılacak. Bu kararın alınmasında, geçtiğimiz mayıs ayında Beşikdüzü ilçesinde yapılan "Mayıs Yedisi" şenliklerinde, 33 kişinin bindikleri teknenin alabora olarak ölmesi etkili oldu. Daha önce de benzer kazaların olduğu Trabzon'da, kontrolsüz yapılan şenlikler, yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.
Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, her yıl yapılan deniz şenliklerinin; güvenli bir şekilde yapılması için "Deniz Şenlikleri Uygulama Yönergesi"ne göre yapılacağı duyuruldu. Buna göre, deniz şenliklerine ilişkin uygulamanın koordinasyonundan, Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü, Liman İşletme Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik sorumlu olacak. Program, Belediye Başkanlığı, Jandarma ve Emniyet, Sahil Güvenlik, Liman Başkanlığı temsilcilerinden oluşan uygulama komitesince yapılacak.
Tekneler denetlenecek
Yönergeye göre, denizde yapılacak şenlikler için kullanılacak deniz araçlarının mukavemeti ve teknik konuları açısından tespiti, Denizcilik Bölge Müdürlüğü ve bağlı Liman Başkanlıkları tarafından yapılacak. Deniz araçları, şenliklerden 1 ay önce Liman Başkanlığı'na başvuracak. Hava koşullarının uygun olmadığı durumlarda şenliklerin yapılmayacağının vurgulanan yönergeye göre, eğlence yerinde indirme-bindirme yeri de olacak.
ÖNCEKİ HABER

Türk-İş'ten EXSA grevine destek

SONRAKİ HABER

Katil Naziler yargı önünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...