22 Ağustos 2000 21:00

Denktaş'tan OHAL tehdidi

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "olağanüstü hal ilanının bir çıkış yolu olabileceğine işaret ettiğini" belirtti.

Paylaş
Denktaş'tan OHAL tehdidi
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "olağanüstü hal ilanının bir çıkış yolu olabileceğine işaret ettiğini" belirtti.
Denktaş, yaptığı yazılı açıklamasında, "halkın zor günler yaşadığını, durumdan memnun tek bir sektör bulunmadığını, bunun için zecri tedbirler gerektiğini" ifade ederek, "Olağanüstü hal ilanının bir çıkış yolu olabileceğine işaret ettim. Çaresizlik devam ederse buraya varılır diyorum" dedi.
"Diktatörlük ilan edeceği" yolundaki eleştirileri de yanıtlayan Denktaş, olağanüstü hal ilanının Bakanlar Kurulu kararı ile yapıldığına işaret etti ve "Anayasayı okurlarsa askeri bir durum yaratmadığını görürler" dedi. Denktaş'ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:
"Halkımız zor günler yaşamaktadır. Herkes çıkış yolları aramaktadır. Durumdan memnun olan tek bir sektör yoktur. Çare, üretim sektörüne el uzatmak, sıkıntıda olan kuruluşları icra baskısından kurtarmaktır. Taze para gerekiyor. Ancak hazinenin dibi deliktir. Bunu kapatmak da gerekiyor. Bunlar zecri tedbirler gerektirir. Zecri tedbirleri alabilselerdi şimdiye kadar almaları gerekirdi. Gelecek için ne düşündüklerini bilmiyorum. Sadece olağanüstü hal ilanının bir çıkış yolu olabileceğine işaret ettim. Çaresizlik, tedbirsizlik devam ederse buraya varılır diyorum.
Yol göstermeme de kızıyorlar. Diktatörlük ilan edeceğimi söylüyorlar. Olağanüstü hal ilanının ancak Bakanlar Kurulu kararı ile yapılacağını, üç ay süreli olacağını, insan haklarının ve demokrasinin korunarak yapılacağını sanki bilmiyorlarmış gibi hareket ediyorlar. Anayasanın 124. maddesini okurlarsa olağanüstü hal ilanının askeri bir durum yaratmadığını görürler. 3 ay Bakanlar Kurulu cumhurbaşkanının başkanlığında toplanarak gereken zecri tedbirleri alabilir. Ben yol göstermekteyim. Görevim budur."
ÖNCEKİ HABER

Türkiye de dereceye girer!

SONRAKİ HABER

Gençler Akdere halkıyla buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa