20 Ağustos 2000 21:00

Akdereliler de kamp coşkusuna katıldı

"Akdere Gençlik Buluşması"nın ilk gününde gençleri, yüzlerce köylü ziyaret etti. Kampı ziyaret edenler, gençleri evlerine davet ettiler.

Paylaş
Akdereliler de kamp coşkusuna katıldı
Mersin'in Akdere beldesinde düzenlenen gençlik buluşması, gençlerin yoğun katılımı ve coşkusuyla devam ediyor. Kampın ilk gününde kalacakları çadırlara yerleşen gençler, elektriklerin kesilmesinden dolayı açılış programını gerçekleştiremedi.
Yaşanan bu aksaklığa rağmen coşkularından hiçbir şey kaybetmeyen gençler, sabaha kadar halaylar çekerek türküler söylediler.
Önceki akşam saat 23.00'e kadar karanlıkta kalan gençler, elektriklerin gelmesiyle etkinliklerin gerçekleştirileceği alanda toplandılar.
Burada yapılan açılış konuşmasının ardından söz alan Akdere Belediye Başkanı Duran Yaşar Akış, yaşanan teknik sorundan dolayı özür dilerken, gençlerden, çevre köyler ve Akderelilerle iyi bir diyalog kurmalarını istedi.
Kamp organizasyonu adına söz alan Barış Tosun da yaşanan eksikliklere değinerek, eksiklerin giderilmesi için organizasyon komitesi olarak ellerinden geleni yaptıklarını, fakat kampta bulunan her katılımcının da aynı zamanda bir organizasyon görevlisi olma bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söyledi. Kampın başarılı bir şekilde geçmesi için bütün kalımcılara görevler düşeceğini vurgulayan Tosun, birçok zorluğu birlikte aşacaklarını söyleyerek şöyle dedi: "Bugün burada var oluşumuzun en önemli nedenlerinden biri elektrik kaynaklarının bilinçsizce kullanılmasına tepki göstermektir. Nükleer santralleri savunanlar diyecekler ki, 'Nükleer enerjiye ihtiyaç var, bu nedenle elektrikler kesiliyor.' Fakat biz bu kampta ve bütün ülkede elektriklerin kesilmesinin nükleer santrallerin eksikliğinden kaynaklanmadığını bilim adamlarımızla da tartışarak bir kez daha göstereceğiz."
Köylülerden yoğun ilgi
Kamp alanının düzenlenmesinde büyük emek sarf eden Akdereliler, kampın ilk gecesine yoğun ilgi gösterdi. Açılış gecesine yüzlerce köylü katılırken, çevre ilçelerden siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanları da etkinliğe katıldı. Elektriklerin kesik olmasına rağmen Akdereliler gecenin geç saatlerine kadar kamp alanında kaldı. Gençlerin kendi imkânlarıyla oluşturduğu eczane ve sağlık merkezinden köylüler de faydalanırken, revirlerin önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu.
Açılış programının ilk gününde Hakan Yeşilyurt'un vereceği konser teknik aksaklıktan dolayı gerçekleşmezken, Balıkesir'den gelen Emeğe Türkü müzik grubu bir müzik dinletisi sundu.
Köylülerden evlere davet
Kampa katılan 57 yaşındaki Kemal Tepe isimli köylü, topraklarının zehirlenmesini istemediklerini belirterek, Çernobil'de yaşanan nükleer patlamanın etkisinin hâlâ sürdüğüne ve çayların radyasyonlu olduğuna dikkat çekti. Tepe, kampa katılan gençleri daha önce Bergama'da yapılan başarılı kamptan duyduklarını ve gençleri köylerine ve evlerine beklediklerini söyledi. 68'liler Birliği Vakfı Mersin Şube Başkanı Dr. Mahsun Kırtaş ise, 12 Eylül'ün yarattığı kimliksizleştirme ve yanlız bırakma politikasına karşı, birlikte hareket etmenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Gençlerin bu gönüllü birlikteliğinin ve duyarlılıklarının göz yaşartıcı olduğunu belirten Kırtaş, elektrik kesintisine karşı gösterilen davranışın tek kelimeyle mükemmel olduğunu söyledi.
CHP Mersin İl Başkanı Uğur Yıldırım da, gençlerdeki olgunluğa ve duyarlılığa dikkat çekerken, Akdere belediye başkanını da çalışmalarından dolayı kutladı. CHP Silifke İlçe Başkanı Mustafa Arıca da gençleri kutlamamanın elde olmadığını dile getirdi. Ayrıca geçen yıl yapılan bölgesel kamplardan Gökmeydanı kampına ev sahipliği yapan Belde Belediye Başkanı Kıcı Karaciğer, açılış programına katılarak, gençlere her zaman ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Kampta yoğun program
Kampı dolu dolu geçirmek için hiçbir etkinliği kaçırmak istemeyen gençleri yarın da yoğun bir program bekliyor. Öğle saatlerine kadar geziler düzenleyecek ve denize girecek gençler, öğleden sonra Adana Genç Oyuncular Sahnesi'nin sergileyeceği tiyatro oyunu ile "Son bilimsel gelişmeler", "Türkiye şiirinde Kürtler", "Yerel basın ve sorunları" konulu söyleşiler ve Prof. Mehmet Türkay, Yazar Fikret Başkaya, gazetemiz Yazıişleri Müdürü Fatih Polat, Gazeteci Deniz Çağlar ve Emek Gençliği MYK Üyesi Selçuk Karstarı'nın katılacağı "Avrupa Birliği" konulu paneli izleyecekler.
Akşam yemeğinin ardından ise Metin Kahraman, Serdar Keskin, Grup Toprak konserlerine katılacak gençler, gece etkinlikleri olarak ayrıca Tevfik Taş'ın "Görünüş ve Gerçek" konulu söyleşi ve dia gösterimi, Prof. Türker Altan'ın katılacağı "Aral Gölü'nün kuruması ve çevre" konulu belgesel, yine Prof. Türker Altan ve Prof. Erdal Şekeroğlu'nun katılacağı "Kıyıların yanlış kullanımı ve tüketimi" konulu söyleşi ve dia gösterimini izleyebilecekler. Gecenin son etkinliği olarak "Güneşe Yolculuk" filmi gösterilecek.
ÖNCEKİ HABER

Malatya'da tarım politikalarına öfke

SONRAKİ HABER

Özel hastaneler sağlıksız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...