02 Mart 2011 14:53

8 Mart’a hazırlanıyoruz

Geçen yıl Mamak’ta gerçekleştirdiğimiz 8 Mart  Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin ikincisini, bu yıl 16 yöre derneği, muhtarlık ve sendikaların katılımıyla yapıyoruz. Geçen sene 14 yöre derneği, muhtarlık, Eğitim-Sen ve Öv-Der ile yaptığımız etkinliğe düşündüğümüzden &cced

8 Mart’a hazırlanıyoruz
Paylaş
Nurhayat Farımaz

Geçen yıl Mamak’ta gerçekleştirdiğimiz 8 Mart  Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin ikincisini, bu yıl 16 yöre derneği, muhtarlık ve sendikaların katılımıyla yapıyoruz. Geçen sene 14 yöre derneği, muhtarlık, Eğitim-Sen ve Öv-Der ile yaptığımız etkinliğe düşündüğümüzden çok katılım olmuş, salona sığmadığımızdan kapıdan dönenlerin sitemlerini (haklı olarak) dinlemiştik. Bu sene biraz daha tecrübeyle hazırlıklara başladığımızda ilk olarak katılımcıların yoğun olduğu bölgede en büyük salonu tutmaya karar verdik. Bin kişilik bir salon tutuldu.

Bu seneki etkinlik çağrımızla bir araya gelen 16 yöre derneği, muhtarlık ve sendika çalışmalara hızla başladı. İlk toplantıda etkinliğin genel hatları belirlendi ve içimizden beş kişilik yürütme oluşturuldu.Yürütme ayrıntıları, katılacak sanatçıları, konuşmacıları, biletler ve pankart çalışmalarını yürüttü. İş bölümüyle herkes kendi yapabileceklerini belirledi. Biletler her katılımcının dağıtacağı kadar belirlendi ve ortak çalışmayla dağıtımı, tanıtımı yapıldı.

Mamaklı kadınlar etkinlikte sorunlarını dile getirmek istiyorlardı. Bu sorunlar General Zeki Doğan Mahalle Muhtarı olarak her gün onlarca defa dinlediğimden bana artık slogan gibi gelen işsizlik, yoksulluk, okul sorunları, kreş sorunu, aile içi şiddet, sosyal güvencesizlik, sokak tacizleri, sosyal yaşamdan uzak kalma ve gelecek korkusuydu. Kadınlar genellikle kendilerinden çok çocukları için ücretsiz kreşler, iyi bir eğitim, parasız, bilimsel bir üniversite sonrasında güvenceli bir iş istiyorlar. Şairin dediği gibi “Ekmek” istiyorlar, yaşanılır bir mahalle, savaşsız bir  dünya istiyorlar, ruhları için “Gül” de...Bu talepleri kendi günlerinde sesli dile getirmek istiyorlar. Mamaklı kadınlar eşitlik için kadın erkek birlikte etkinlik düzenliyor.

Çalışmalar tamamlandı, biletler şimdiden bitti. Her katılımcı kendi duyuruların yazıldığı pankartı kendi sokağına ya da derneğine bir hafta önceden astı. Biz Mamaklı kadınlar ‘yaşasın  8 Mart  Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz’ diyoruz. Mamaklı kadınlar 5 Mart Cumartesi günü saat 13.00’de Tekmezar Parkı’nda toplanarak taleplerimizle şenliğin yapılacağı Alyans Düğün Salonu’na yürüyoruz. Tüm Mamaklıları saat 14.00’te Alyans Düğün Salonu’na bekliyoruz.

*General Zeki Doğan Mahalle Muhtarı

ÖNCEKİ HABER

EFSA Skandalı!

SONRAKİ HABER

Hedefimiz 100 Genç Hayat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa