19 Ağustos 2000 21:00

Gençler Akdere kampında buluştu

Bergama'da iki yıl önce gerçekleştirilen gençlik buluşmasının ardından ikinci gençlik buluşması dün Mersin'e bağlı Akdere beldesinde başladı.

Paylaş
Gençler Akdere kampında buluştu
Kamil Şanverdi
Bergama'da iki yıl önce gerçekleştirilen gençlik buluşmasının ardından ikinci gençlik buluşması dün Mersin'e bağlı Akdere beldesinde başladı. Kültür San AŞ tarafından Akdere Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen, "Temiz bir dünya için Bergama'dan Akkuyu'ya Akdere Gençlik Buluşması"na, şu ana dek bin civarında gencin katıldığı belirtildi. Beldenin çıkışında bulunan Şehitlik Ormanı içinde altyapı çalışması düzenleyen gençler, önceki gün kampa katılacak gençleri ağırlamaya başladı.
Geniş bir alana yayılan kampta, duşlardan yemekhaneye, kafeteryaya kadar birçok bölüm tamamlanmış durumda. 19-25 Ağustos arasında gerçekleştirilecek kamp 6 gün sürecek. Birçok etkinliğin gerçekleştirileceği kampta, gezilerin yanı sıra paneller, seminerler atölye çalışmaları ve konserler düzenlenecek. Buluşmaya gençler bir gece önceden gelmeye başladı. Türkiye'nin her tarafından kampa katılmak için gelen gençler, kayıtları yapıldıktan sonra kalacakları çadırlara yerleştiriliyor.
Başta İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Mersin olmak üzere Malatya, Antep, Tunceli, Hatay ve Sivas'tan pek çok genç kampa katılmak amacıyla Akdere'ye geldi. Bu arada kampın ilk günü, Volkswagen sevenler, arabalarıyla kamp alanına gelerek ortama farklı bir renk kattılar. Kamp boyunca gençlik sorunlarını tartışacak olan gençler, ayrıca, yörelerine bir nükleer santral yapılması düşünülen Büyükeceli köylülerini ziyaret ederek, mücadelelerinde yalnız olmadıklarını dile getirecek.
Kamp etkinliklerine çağrı
Ayrıca kampın yapımında büyük emeği geçen Akdere Belediye Başkanı Duran Yaşar Akış, bir haftadan beri iş makinelerinin çalıştığını, kamp alanında çadır kurma, yemekhane, sahra tuvaletleri ve lavaboları, gazino olarak kullanılacak yerleri, alışveriş stantlarını tamamlamış durumda olduklarını söyledi. Orman Bakanlığı'na ait, Akdere Şehitlik Ormanlığı'nı kendilerine tahsis ettiği için Orman Genel Müdürlüğü'ne teşekkür eden Akış, 6 günün gece ve gündüz yapılacak sanatsal ve kültürel etkinliklerle dolu olduğunu söyledi. Başkan Akış, yapacakları etkinliklere Silifke ve çevre ilçelerden vatandaşlara tekrar çağrı yaptıklarını, herkesi kampa beklediklerini söyledi.
Gazetemize açıklama yapan Kamp Komitesi'nden Sinan Ceviz ise, bu kampın gerçekleştirilmesinde birçok gencin emeği olduğunu ve kampa katılan her gencin aynı zamanda organizasyon içerisinde de yer aldığını vurguladı.
Kamp, talancılara cevap olacak
Kampın ilk gününde bazı aksaklıklar yaşadıklarını da belirten Ceviz, bu aksaklıkların tüm çabalara rağmen yaşandığını, fakat kamp çalışmasına her gencin kendisinden bir parça koymasıyla sorunların çözülebileceğini söyledi. Bu kampın ilkini iki yıl önce Bergama'da gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Sinan Ceviz, iki yıl önce kampa katılan 3500 gencin siyanürlü altın karşıtı bir bilinç geliştirdiğini, bugün de kampa katılan binden fazla gencin nükleer santraller karşıtı bir fikirle kamptan ayrılacağını söyledi.
Aynı zamanda yapılan her kampın, yağmacılara, talancılara, ülkemizi nükleer çöplüklere dönüştürmek isteyenlere, IMF yandaşlarına bir cevap niteliği taşıdığını da belirten Ceviz, gençliğin enerjisini, dinamiğini kullanarak paylaşımı ve emeği ortaklaştırmayı başarabileceğini tekrar göstereceğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Burdur saldırısı planın bir parçasıydı

SONRAKİ HABER

Çevre düşündürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...