18 Ağustos 2000 21:00

Buca'da grev eylemle başladı

Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube'nin örgütlü olduğu Buca Belediyesi'nde 500 işçi halaylarla greve çıktı.

Paylaş
Buca'da grev eylemle başladı
Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube'nin örgütlü olduğu Buca Belediyesi'nde 500 işçi halaylarla greve çıktı. Kuruçeşme'de bulunan Temizlik İşleri Şantiyesi önünde üçerli kortej oluşturan 300 işçi halaylar çekerek örgütlü oldukları diğer işyerleri olan Başşoförlük, Park ve Bahçeler, Gelir Müdürlüğü, Şirinyer Belediyesi Düğün Salonu ve Buca Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş sırasında işçiler sık sık, "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Vur vur inlesin başkanlar dinlesin", "İşçiler burada başkanlar nerede?", "Buca'da taşeron istemiyoruz", "Konak işçisi yalnız değildir", "Karşıyaka işçisi yalnız değildir" sloganlarını attılar. Yürüyüş güzergâhında bulunan işyerleri ve evlerden alkışlarla destek verilirken yoldan geçen araçlarda bulunanlar da siren çalarak işçileri destekledi. Ayrıca Genel-İş TİS Daire Başkanı İsmail Özhamarat, Genel-İş İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Harun Bayrak, Belediye-İş İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Ali Çelenk, yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri, Genel-İş Uşak Şube Başkanı Ahmet Selçuk, Dev Maden-Sen, TÜMTİS , EMEP, ÖDP ve CHP ilçe yöneticileri de katılarak destek verdi.
Buca Belediyesi önünde bir konuşma yapan Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Murat Hançer, "Omuz omuza vererek mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz. Biz emeğimizin karşılığını, onurluca çalıştığımız, ter döktüğümüz, demokratik haklarımızı istiyoruz. Belediye başkanları IMF ve DB'nin talepleri doğrultusunda Cottarelli'nin kararlarını dinleyerek emekçinin taleplerini görmemezlikten geliyor" dedi. Hançer, "Buca ve İzmir halkı, greve çıkmamızın nedenini belediye başkanlarına sormalı. Belediye başkanları işçilere yüzde 10 zam verirken kendi maaşlarına neden yüzde 10 zam yapmadı? Biz hakkımızı istiyoruz" dedi. Belediye başkanlarının 'Sendikalara para vermem' demesini de eleştiren Hançer, "Sendikalar onlardan para istemiyor, alın terinin karşılığını istiyor" dedi. İsmail Özhamarat da konuşmasında, grevin sadece belediyeye değil, aynı zamanda merkezi iktidara karşı verilen bir mücadele olduğunu da söyledi.
Belediye-İş 4 No'lu Şube Başkanı Ali Çelenk de, "Buca işçisini direnişlerden, mücadeleden, onurlu kavgaların içinden tanıyoruz. Ufak tefek hatalarımız, yanlışlıklarımız oldu ama artık buradayız, sınıf kardeşlerimizin yanındayız. Ve bu kavgadan zaferle çıkacağız. Buca işçisi yalnız değildir" dedi.
Genel-İş Bölge Temsilcisi Kani Beko da, Buca işçisinin iki yıl önce de greve gittiğini hatırlatarak, "Bu sokaklar, bu belediye, Buca halkı sizlere yabancı değil. Buca'da işçiler kazanacak" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Grev kırıcılığa izin yok

SONRAKİ HABER

'Grevi tecrübemizle kazanacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...