16 Ağustos 2000 21:00

Şimdi dayanışma zamanı

İstanbul'da işçileri grevde bulunan 6 ilçe belediyesinden biri olan Güngören Belediyesi işçileri, belediyenin uzlaşmaz tutumundan dolayı greve çıktıklarını vurguladılar.

Paylaş
Şimdi dayanışma zamanı
Sinan İmrek
İstanbul'da işçileri grevde bulunan 6 ilçe belediyesinden biri olan Güngören Belediyesi işçileri, grevin kendi tercihleri olmadığını, belediye yöneticilerinin uzlaşmaz tutumundan dolayı greve çıkmak zorunda olduklarını vurguladılar. İşçiler, kazanılmış haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini ve taleplerinin yerine getirilmesi için grev silahını sonuna kadar kullanmaktan kaçınmayacaklarının altını çiziyor. İşçiler grevin tüm halkın sorunu olduğunu belirterek, işçi ve emekçilerin haklarının kazanımı için tüm kesimlerin dayanışmayı yükseltmesi gerektiğini vurguluyorlar. Ali Müfit Gürtuna'nın açıklamalarına da değinen işçiler, kamuoyunun aldatılmaya ve yanıltılmaya çalışıldığını belirttiler. Öte yandan, bugün Belediye-İş Sendikası'nda toplanacak işyeri temsilcileri önümüzdeki günlerde yapacakları eylemlerin programını çıkartacak. İşçilerin grev hakkındaki düşünceleri şöyle:
Ayfer Budak: Mart'tan bu yana aynı zam oranını vereceksiniz ve fedakârlıktan söz edeceksiniz! Hükümet, belediye başkanları fedakârlık yapıyorlar mı, kemer sıkıyorlar mı? Hayali ihracat yapanlara bulabiliyorlarsa, bize de bulabilirler. 8 yıl sonra greve ilk defa çıkıyoruz. Onlar bize bu kararı aldırdılar. Tüm siyasi partilerden ve emekten yana kuruluşlardan destek bekliyoruz.
Baki Karaman: Hükümet IMF'nin program ve direktiflerini uyguluyor. Yüzde 20 zam dayatılıyor. Biz Şişli ve Avcılar'da varılan anlaşmanın aynısını istiyoruz. Haklı davamızda sonuna kadar direneceğiz. Grev yapmaya mecbur kaldık. İşveren sözleşmenin bitmesini istemiyor. Gürtuna kamuoyunu oyalamaya çalışıyor.
Mustafa Tatlıdil: İşçilerin fazla ücret aldığını söylüyorlar, yazıyorlar. Hepsini söylediklerinin arkasında durmaya ve açıkoturuma çağırıyorum. Gürtuna'yı kınıyoruz. İçerde alacak ücret ve sosyal haklarımız varken insanları yanıltmak için açıklamalar yapıyor. Önce alacaklarımızı versin.
Sabri Yılmaz: Ücretlerimizin diğer belediyelerle aynı seviyeye getirilmesini istiyoruz. Herkesin bu işçilerin kararlılığını bilmesi lazım. Belediye Başkanı bu grevi bitirebileceğini düşünüyorsa yanılıyor. Grevi kimse pasifize edemeyecektir.
Hasan Doğan: Enflasyonun mağduru biziz, vurguncuya, hırsıza, üçkâğıtçıya var da niye işçiye yok? Bu iş ciddi ve sonuna kadar götüreceğiz.
ÖNCEKİ HABER

Çatıdaki KHK krizi çözülmedi

SONRAKİ HABER

Karacahisar Kalesi gün ışığına çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...