15 Ağustos 2000 21:00

Dünyayı değiştirmenin zamanı

12 ülkeden 700 gencin katıldığı Venezüella Uluslararası Gençlik Kampı, altıncı gününe girdi. "Dünyayı değiştirmenin zamanı" sloganıyla düzenlenen kampta, gençler dünyayı ve geleceklerini tartışıyor.

Paylaş
Dünyayı değiştirmenin zamanı
11 Ağustos'ta Venezüella'da başlayan ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Uluslararası Antifaşist Antiemperyalist Gençlik Kampı" devam ediyor. "Dünyayı değiştirmenin zamanı" sloganıyla düzenlenen kampa 12 ülkeden 700 civarında genç katılıyor. Gençler, çeşitli ülkelerin üniversite federasyonları ve gençlik örgütlerini temsil ediyorlar.
Üniversite kampüsünde yapılan kamp, 11 Ağustos'ta binlerce gencin katılımıyla yapılan açılış gecesinin ardından günlük program akışıyla başladı. Kampın ikinci gününde Venezüella Üniversitesi'nden iki profesörün ve Türkiye'den Emek Gençliği temsilcisinin katılımıyla "Tek Dünya Tek Mücadele" konulu ilk merkezi forum gerçekleştirildi.
Venezüella'nın yerel danslarının da sergilendiği müzik ve danslarla devam eden kampın 3. gününde Meksika delegesinin yönettiği ve Porto Riko'dan katılan FUPI Başkanı'nın sunduğu "Globalizasyon Sürecinde Kültür Ve Kimlik" başlıklı forum organize edildi. Üçüncü günün öğleden sonraki bölümünde Venezüella delegesinin yönettiği ve Dominik Cumhuriyeti delegesinin sunduğu "Küreselleşme, Yayılmacılık ve Kapitalizmin Krizi" başlıklı merkezi forum yapıldı.
Çalışma grupları
Kamp, etkinliklere katılan gençlerin kendi ülkelerinden deneyimlerini aktarmalarıyla oldukça coşkulu, katılımcı ve öğretici bir şekilde devam ediyor. 18 Ağustos'ta sona erecek kampın bundan sonraki programında "Eğitim ve Özelleştirme" ile "Halkların Mücadelesi ve Dünya Çapında Bir Vizyon" başlıklı iki merkezi forum daha düzenlenecek. Merkezi forumların yanı sıra kampta çeşitli konularda çalışma grupları da oluşturuldu.
"Egemenlik ve Müdahalecilik", "Uyuşturucu ve Gençlik", "Baskı Araçları ve Alternatif İletişim", "Cins, Eşitlik ve Gençlik", "Halklararasında Dayanışma", "Kültür ve Karşı Kültür", "Ulus, Milliyet ve Etnik Topluluklar", "Öğrenci Gençlik Hareketi ve Sorunları", "Boş Zaman ve Yaratıcılık", "Yeni Binyılda Çevre Sorunları", "İş, Sosyal Sigorta, Esneklik", "İnsan Hakları Küreselleşiyor mu?" başlıklı çalışma gruplarında tartışmalar ve gençler arasında düşünce alışverişi yapılıyor.
ÖNCEKİ HABER

Belediye işçisi grevde

SONRAKİ HABER

Yeni AKTAŞ'lar yolda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...