15 Ağustos 2000 21:00

Çankaya Belediyesi'nde vizite eylemi

Çankaya Belediyesi emekçileri, CHP'li yönetim tarafından ocak ayından bu yana verilmeyen hakları için üç günlük protesto eylemlerine başlıyor.

Paylaş
Çankaya Belediyesi'nde vizite eylemi
Çankaya Belediyesi emekçileri, CHP'li yönetim tarafından ocak ayından bu yana verilmeyen gıda yardımları, otobüs kartları ve yüzde 20 ilaç bedeline karşı üç günlük protesto eylemlerine başlıyor.
Yıllardır düzenli olarak aldıkları gıda yardımlarının bu yıl verilmediğini ve yüzde 20 ilaç bedeli alınmaya başlandığını belirten belediye emekçileri hergün yeni dayatmalar karşılaştıklarını belirttiler.
Belediye yönetiminin bütçesinden ek bir harcamanın yapılmamasına karşı, eczanelere bu baskının "emek karşıtı uygulama" olduğunu belirten belediye emekçileri, zaten çok sınırlı düzeyde olan gıda yardımlarının da verilmediğini hatırlattılar.
Belediye önünde eylem yapılacak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in gasp ettiği, "ücretsiz toplu taşım kartları" yerine, ASKİ, EGO ve Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanlara 60 kontürlük kart verdiğini hatırlatan belediye emekçileri, ilçe belediyelerde ise sorunun çözülmediğini, belediye yönetiminin bu konuya da duyarsız kaldığını dile getirdiler.
Bütün bu hakları için bugün viziteye çıkacak Çankaya Belediyesi emekçileri, saat 10.00'da Sakarya Caddesi'ndeki başkanlık binası önünde toplanarak, hak gasplarını protesto edecekler. Belediye emekçileri, yarın sabah da işe iki saat geç gelerek protestolarını sürdürecekler. Belediye emekçilerinin eylemi, cuma günü ise öğleden sonra yarım günlük iş bırakmayla devam edecek. Belediye emekçileri bu eylemlerinin bir uyarı niteliğinde olacağını hatırlatarak, haklarının verilmemesi durumunda sürekli iş bırakma dahil eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler.
ÖNCEKİ HABER

Sayman: KHK Meclis iradesine aykırı

SONRAKİ HABER

17 Ağustos depremini unutmayacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa