14 Ağustos 2000 21:00

KHK'ya karşı ortak ve etkin

   eylem çağrısı

Paylaş
KHK'ya karşı ortak ve etkin eylem çağrısı
Memur kararnamesinin geri çekilmesini, tüm çalışanlara örgütlenme özgürlüğü ve işgüvencesi sağlanmasını isteyen TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, bunun için ortak ve etkin eylemler yapma çağrısında bulundu.
Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, "Hükümet, gerçekleşmeyeceği açığa çıkan enflasyon oranını işçi ve memurlara dayattı, 10 sendikayı işkolu barajının altında bırakarak 150 bin işçinin toplu iş sözleşmesi hakkını elinden aldı. Şimdi de hak ve demokrasi mücadelesi veren memurları iki müfettişin raporuyla işten atacağı, işgüvencelerini yok edeceği kararnameyi çıkarmaya çalışıyor" dedi. Hükümetin bunu yaparken devletin üst kademesinde gerginliği bile göze alacak kadar kararlı davrandığına dikkat çeken Topçu, art arda gelen bu saldırıların tesadüf olmadığını, emek örgütlerinin hedeflendiğini söyledi.
TÜMTİS çaba gösterecek
"İşçi ve memur konfederasyonları ve sendikaları, birbirleri ile uğraşacak yerde siyasal iktidar üzerinde baskı oluşturmalı ve saldırıların önlenmesi için ortak ve etkili eylemler yapmalıdırlar. Sendikalar ya böyle bir mücadeleye girecek ya da süreç içinde yok olacaklardır" diyen TÜMTİS Genel Başkanı Topçu, sendika olarak ortak mücadelenin yaratılması için çabalarını yoğunlaştıracaklarını bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

Emperyalist kültür ayrım yapmıyor

SONRAKİ HABER

İstanbul belediyelerinde grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...