14 Ağustos 2000 21:00

Baz istasyonlarına polis koruması

Yerleşim birimleri içine kurulan baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması talebiyle Telsim Bölge Müdürlüğü önünde toplanan EMEP üyeleri polis tarafından tartaklanarak gözaltına alındı.

Paylaş
Baz istasyonlarına polis koruması
İnsan sağlığını tehdit eden baz istasyonlarının yerleşim birimleri içinden çıkarılmamasını protesto etmek için Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi Telsim Bölge Müdürlüğü önünde toplanan Emeğin Partisi (EMEP) İl Kadın Kolu üyeleri tartaklanarak gözaltına alındı. Baz istasyonlarına karşı önlem alınmamasını protesto için Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi Telsim Bölge Müdürlüğü önünde dün bir araya gelen EMEP üyelerinden 22'si polisler tarafından tartaklanarak Mecidiyeköy Karakolu'na götürüldü.
İstasyonlar polis karakollarına
Basın açıklaması için dün saat 12.00'de Telsim Bölge Müdürlüğü önünde toplanan EMEP üyeleri önce polis kordonu altına alındı. Bu sırada, basın metnini okumak isteyen EMEP İl Kadın Kolu Üyesi Cevriye Aydın ve polisler arasında kısa bir tartışma yaşandı. Yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ifade eden EMEP üyelerinin, polisin engelleme girişimine rağmen basın metnini okumaya başlaması üzerine polis EMEP'lilere saldırdı. Eylemi izleyen çevre halkı ise alkışlarla gözaltıları protesto etti.
22 kişi gözaltına alındı
Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Cevriye Aydın, Ayla Belek, Yüksel Akkaya, Bülent Ulus, Mutlu Dursun, Mehmet Avşar, Vedat Ünal, Erdal Çınar, Nurhan Çalışkan, Yasemin Saylı, Meryem Durmaz, Nihat Koruk, Eylem ve Özgür Sağıroğlu, Mahir Coşkun, Cem Demirezer, Hasan Ulusoy, Renan Hunulu, Canan Danacı, Neslihan Demir, Murat Kırkgöze, Yılmaz Ağabulut. Yapılmak istenen basın açıklamasında, baz istasyonlarının, yakınında yaşayan insanlarda lösemi, beyin tümörü, lenf bezi kanseri gibi kanser türleri ile alzhaeimer, parkinson gibi hastalıklara, başağrısı, depresyon, sinirlilik, uykusuzluk gibi rahatsızlıklara yol açtığını belirtilerek yetkililer önlem almaya çağrılacaktı.
ÖNCEKİ HABER

Köylülerden çevre kirliliği protestosu

SONRAKİ HABER

'Umut Operasyonu'na işkence gölgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...