22 Ağustos 2011 03:05

Musluk suyu tuzlu akınca vatandaş çeşmelere koştu

ANKARA’nın Şereflikoçhisar ilçesinde içme suları tuzlu olunca, vatandaş çareyi çeşmelerden su doldurmakta buldu.İçme suyu ihtiyaçlarını şehir merkezinden uzakta bulunan çeşmelerden karşılayan vatandaşlar, musluk sularının bir an önce içilebilir seviyeye getirilmesini istiyor.Şereflikoçhisar

Musluk suyu tuzlu akınca vatandaş çeşmelere koştu
Paylaş

ANKARA’nın Şereflikoçhisar ilçesinde içme suları tuzlu olunca, vatandaş çareyi çeşmelerden su doldurmakta buldu.
İçme suyu ihtiyaçlarını şehir merkezinden uzakta bulunan çeşmelerden karşılayan vatandaşlar, musluk sularının bir an önce içilebilir seviyeye getirilmesini istiyor.

Şereflikoçhisar şehir merkezinden yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan çeşmelerden içme suyu ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, Tuz Gölü’nün etkisinden dolayı musluklardan tuzlu su aktığını ve bu suyun içilemediğini söyledi.
Her hafta sonu evlerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için çeşmelerden su taşımak zorunda kaldıklarını ifade eden Vahit Sarı adlı vatandaş, her hafta yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan çeşmelerden su getirdiklerini söyledi. Musluk suyunun tuzlu olması sebebiyle içilemediğini belirten Sarı, “Musluklardan akan suyun tuz oranı yüksek. Haliyle içilmiyor. İmkanı olanlar içme suyunu ya para ile alıyor ya da çeşmelerden getiriyor. Çeşmeler çok uzak. Suyu getirmek için vakit harcıyorsunuz. Bunun bir çözüme kavuşturulması gerekir” dedi.

Şereflikoçhisar Belediyesi Su İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri, musluk sularının içilebilir seviyeye getirilmesi için belediye imkanlarının yetersiz olduğunu, konuyla alakalı çalışmaların devam ettiğini bildirdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Uludağ’da yetki sorunu sürüyor

SONRAKİ HABER

Utanç verici açlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa