11 Ağustos 2000 21:00

Petkim'de kıyıma karşı direniş

Petkim'in Aliağa ve Yarımca işletmelerinde emeklilik süreleri dolduğu gerekçesiyle 227 işçinin işten atılmalarını protesto eden işçiler, işyerlerinde oturma eylemine başladılar.

Paylaş
Petkim'de kıyıma karşı direniş
Petkim'in Aliağa ve Yarımca işletmelerinde "emeklilik süreleri dolduğu" gerekçesiyle 227 işçinin birden kapı önüne konulmasına tepki gösteren işçiler, işyerlerinde oturma eylemine başladılar. Petkim'de örgütlü Petrol-İş, işten atma kararı geri alınıncaya kadar eylemleri sürdüreceklerini bildirdi.
Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İskender Büyükçolak, mesai süresinin bitmesine karşın işyerini terk etmeyerek idare binası önünde eyleme devam eden işçilere diğer vardiyalardaki işçilerin de katılacağını söyledi.
Bütün işçiler eylemde
Mesaisi biten işçilerin Petkim kompleksini terk etmeyeceğini ve eylem yapan arkadaşlarıyla birlikte beklemeye başlayacağını kaydeden Büyükçolak, "25 yıl sigortalılık süresini doldurduğu için emekliye sevk edilmek istenen işçilere, tüm Petkim çalışanları destek veriyor" dedi.
Petrol-İş Genel Başkanı Musa Öztaşkın'ın yarın (bugün) Aliağa'ya gelerek durumu değerlendireceğini belirten Büyükçolak, "Emekliliği gelen işçilerin, tazminatları ödenmek suretiyle iş akitleri feshedilmiş. 25 yıl ve daha fazla hizmet süresi olanların emekliye sevk edilmesinde amaç, özelleştirme öncesinde kadroyu azaltmaktır. Bunu işten çıkarmalar takip edecek" diye konuştu.
Öte yandan Petrol-İş yöneticilerinin, Petkim Genel Müdürü Turgut Bozkurt ile görüştükleri öğrenildi. Bu arada, sendika temsilcileri tarafından eylemci işçilere peynir ekmekten oluşan kumanya dağıtıldı.
ÖNCEKİ HABER

Hugo Chavez'in ziyareti

SONRAKİ HABER

Polis müdürü kullanılan copları 'unuttu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...