10 Ağustos 2000 21:00

Sarılık değil, yoksulluk öldürdü

Siverek'te bir köyde sarılık salgını yaşanıyor. Parasızlık nedeniyle tedavi olmayan köylülerden üçü öldü, ikisi ölüm döşeğinde. Hastanede kontrol olabilen 70 köylüden 22'sinde Hepatit B tespit edildi.

Paylaş
Sarılık değil, yoksulluk öldürdü
Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Kamışlı köyü Çerçuli mezrasında, 70 köylüden 22'sinde hepatit B belirlendi. Kamışlı köyü muhtarı Vahap Kaya, Devlet Hastanesi Başhekimliği'nin, köylüleri hastaneye çağırdığını, ekonomik gücü olan 70 köylünün de minibüs kiralayarak hastaneye gittiğini söyledi.
Kaya, hastanedeki tüm imkânsızlıklara rağmen köylülerin sağlık taramasından geçirildiğini, ancak taramanın sağlıklı yapıldığına inanmadıklarını söyledi.
Hastaneye gelecek para yok
"Son 2 yılda sarılıktan 3 kişi öldü. 2 kişi de ölüm döşeğinde, hastalığın gerçek nedeninin ortaya çıkması için mezrada kapsamlı bir tarama yapılmalıdır. Nedeni ancak böyle ortaya çıkarılabilir.
Ayrıca köylülerin hepsi yoksul, hastaneye bile 70 kişi gelebildi" diyen Kaya, diğer 20 kişinin ilçeye gelebilecek parayı dahi bulamadığını vurguladı.
Üç ölüm yaşandı
Öte yandan, Siverek Devlet Hastanesi yetkilileri de, tahlil için gelen 70 köylüden 22'sinde hepatit B tespit ettiklerini bildirdi. Çerçuli Mezrası'nda aynı aileden Mehmet, Zeruk ve Abdullah Şeyhan sarılıktan ölmüş, Muhuttin, Hikmet Şeyhan da aynı nedenle tedavi altına alınmıştı.
ÖNCEKİ HABER

Kimya Teknik,

SONRAKİ HABER

Füze raporuna tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...