09 Ağustos 2000 21:00

Moskova can pazarına döndü

Rusya'nın başkenti Moskova'da önceki gün gerçekleşen patlamanın yankıları sürerken, dün de kentin şehirlerarası tren garlarından Kazanski İstasyonu'nda bomba bulundu.

Paylaş
Moskova can pazarına döndü
Rusya'nın başkenti Moskova'da önceki gün gerçekleşen patlamanın yankıları sürerken, dün de kentin şehirlerarası tren garlarından Kazanski İstasyonu'nda bomba bulundu. İnterfaks haber ajansının polis kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, patlayıcı, kayıp bagajlar bölümünde bulunan bir valiz içine yerleştirilmiş olarak tespit edildi. Patlayıcının TNT olduğu ve bomba uzmanları ve araştırmacıların olay yerinde çalışma başlattıkları kaydedildi. Önceki günkü patlamada 7 kişiyi yaşamını yitrimiş, 53 kişi de yaralanmıştı.
2 gözaltı
Öte yandan, önceki patlama ile ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. İç istihbarat servisi FSB'nin Başkan Yardımcısı Vladimir Proniçev, yaptığı açıklamada, patlamanın "terörist bir saldırı" olduğundan kuşku kalmadığını belirtti. Açıklamada, gözaltına alınanlardan birinin Çeçen, diğerinin de Dağıstan Cumhuriyeti'nde yaşayan Avar halkından olduğu kaydedildi. Proniçev, iki şüpheli için, "Saldırının düzenlenmesinde yer almış olabilirler" ifadesini kullandı. Rusya lideri Vladimir Putin de ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.
Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov da Puşkin Meydanı yakınındaki bir alt geçitte meydana gelen patlamanın "yüzde yüz Çeçenya ile bağlantılı olduğunu" belirtti. Lujkov, Rus NTV televizyonuna verdiği demeçte, "Hastanede soruları yanıtlayan görgü tanıklarının ifadeleri gösteriyor ki patlama yüzde yüz Çeçenya ile ilgili" dedi. Görgü tanıklarının, iki gencin alt geçitteki dükkânlardan birinde pazarlık ettiğini ve daha sonra para bozdurmaya giden bu kişilerin geride bir çanta bıraktığını anlattıklarını söyleyen Lujkov, patlamanın bu iki kişi gittikten sonra meydana geldiğini belirtti. Ancak Çeçenya lideri Aslan Maşadov, patlamanın Çeçen savaşçılarla hiç ilgisi olmadığını ileri sürdü. Maşadov, AFP'ye basın servisi aracılığıyla gönderdiği mesajında, patlamaya Çeçen güçlerin, özel servislerinin ya da liderlerinin karışmadığını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Sierra Leone'nin geleceği karanlık

SONRAKİ HABER

Çukobirlik'te tasfiye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...