22 Ağustos 2011 03:02

Toplanan kitap yeniden raflarda

YAZAR Meltem Arıkan’ın 7 yıl önce mahkeme kararıyla toplatılan ve daha sonra yine mahkeme kararıyla toplatma kararı kaldırılan “Yeter Tenimi Acıtmayın” kitabı yeniden raflardaki yerini aldı. “Düşünce ve Özgür İfade Ödülü”ne layık görülen kitap, bu günlerde gündemden düşmeyen kadına y

Toplanan kitap yeniden raflarda
Paylaş

YAZAR Meltem Arıkan’ın 7 yıl önce mahkeme kararıyla toplatılan ve daha sonra yine mahkeme kararıyla toplatma kararı kaldırılan “Yeter Tenimi Acıtmayın” kitabı yeniden raflardaki yerini aldı. “Düşünce ve Özgür İfade Ödülü”ne layık görülen kitap, bu günlerde gündemden düşmeyen kadına yönelik şiddeti konu alıyor.
Kitap, Arkadaş Yayınevi tarafından okuyucuya sunuldu.

TOPLATMA KARARI

Everest Yayınları tarafından Ekim 2003 tarihinde basımı yapılan Meltem Arıkan’ın yazdığı kitabın Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun 14 Ocak 2004 tarih raporunda müstehcen nitelikte bulunduğu gerekçesiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 5 Şubat 2004 tarih ve 61 sayılı kararı ile toplatılmasına karar verildi.
Toplatma kararına Meltem Arıkan’ın avukatları İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde itiraz ettiler. Aralarında edebiyatçıların da bulunduğu üç uzman bilirkişi tarafından hazırlanan raporda ise, söz konusu kitabın “edebi eser” niteliğinde bulunduğu ve TCK’nın 426 sayılı kanunu kapsamında olmadığı yönünde görüş bildirdi. İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi de bu raporu benimseyerek, kitap hakkındaki toplatma kararını 15 Nisan 2004 tarihinde kaldırdı. Mahkeme kararıyla yayınlanabilen kitapta bu günlerde gündemden düşmeyen kadına yönelik şiddet konusu benzer geçmişe sahip dört kadının, öteki kadınları yaşama bağlama çabaları ile anlatılıyor. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Okul kıyafetleri cep yakacak

SONRAKİ HABER

Jandarma saldırdı, tutuklular cezalandırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...