07 Ağustos 2000 21:00

Blair'ın temsilcisi Ortadoğu'da

Filistin devleti'nin ilanı ve Kudüs'ün gelecekteki statüsü konusunda belirsizlik sürerken, ABD'den sonra İngiltere hükümeti de bölgeye temsilci gönderdi.

Paylaş
Blair'ın temsilcisi Ortadoğu'da
Filistin devleti'nin ilanı ve Kudüs'ün gelecekteki statüsü konusunda belirsizlik sürerken, ABD'den sonra İngiltere hükümeti de bölgeye temsilci gönderdi.
İngiltere Başbakanı Tony Blair'a en yakın isimlerden olan zengin işadamı Lord Levy, dün Blair'in özel temsilcisi sıfatıyla İsrail'e uçtu.
Levy, İsrail Başbakanı Ehud Barak ile bölgedeki anlaşmazlık konusunda bir görüşme yaparken İngiliz dışişleri yetkilileri, temsilcinin Ürdün, Filistin ve Mısır'da da temaslarda bulunacağını kaydettiler.
Uzlaşma telkini
Bağımsız Filistin devletinin ilanına karşı olan ABD yönetiminin temsilcisinin geçtiğimiz hafta düzenlediği Ortadoğu ziyaretinin ardından, Lord Levy'nin ziyaretlerinin de bölgede nabız yoklama amacı taşadığı ve İngiltere'nin bağımsız Filistin devletini desteklemeye niyetli olmadığı belirtiliyor.
Nitekim İngiliz Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Levy'nin, İsrail ve Filistinli liderlerden bir anlaşmaya ulaşmak için çabalarını artırmaları ve görüşmelere devam etmelerini isteyeceği kaydedildi.
Arafat'ın turları sürüyor
Geçtiğmiz cumartesi Ankara'ya gelerek Ecevit hükümetinden destek isteyen Filistin Özerk Yönetimi Lideri Yaser Arafat'ın son durağı ise Katar'dı. Önceki gün geç saatlerde Birleşik Arap Emirlikleri'ni inen Arafat BAE'de resmi Wam haber ajansına yaptığı açıklamada, Arap, müslüman ve hıristiyan ülkelerden Filistin'in Kudüs'ün geleceğine ilişkin tutumu konusunda güçlü ve açık destek aldığını söyledi. Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Halifa bin Zaid El-Nahayan ve diğer üst düzey yetkililerle görüşen Arafat, daha sonra Katar'a geçti.
ÖNCEKİ HABER

Tütün tekellerine karşı

SONRAKİ HABER

Tütüncülük olmazsa Adıyaman da olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...