05 Ağustos 2000 21:00

EMEP hükümeti protesto edecek

EMEP İstanbul İl Örgütü, 57. hükümetin emek ve insanlık karşıtı uygulamalarına dur demek için bugün saat 13.00'te Aksaray Metro önünde kitlesel basın açıklaması yapacak.

Paylaş
EMEP hükümeti protesto edecek
Emeğin Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, toplumsal meşruiyet temelini yitirmiş 57. hükümetin, emek ve insanlık karşıtı uygulamalarına dur demek için bugün saat 13.00'te Aksaray Metro önünde kitlesel basın açıklaması yapacak. Emeğin Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Memet Kılınçaslan'ın da katılarak bir konuşma yapacağı basın açıklamasına, tüm işçi ve emekçiler davet edildi.
EMEP İstanbul İl Örgütü Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 57. hükümetin IMF'ye verdiği sözler doğrultusunda emekçilerin canını yakmaya devam ettiği belirtilerek, işçi, memur ücretlerini ve tarımsal ürün fiyatlarını yüzde 25'le sınırlandıran hükümetin, şimdi de elektrik tüketim fiyatını fahiş düzeylere çıkarma peşinde olduğu ifade edildi. Devletin resmi rakamları yoksulluk sınırı olarak 480 milyon lirayı gösterirken, işçilerin bunun çok altında bir ücretle çalışmaya mahkûm edilmek istendiğinin vurgulandığı açıklamada; "Temmuz ayı enflasyon rakamları hükümetin 'enflasyon balonu'nu şimdiden patlatmış durumda" denildi.
Açıklamada, toplumun tüm kesimlerinin derin bir huzursuzluk yaşadığı ifade edilerek, YÖK uygulamalarının antidemokratik yüzünün rektör seçimleriyle bir kez daha ortaya çıktığı söylendi. Açıklamada, "F tipi cezaevleri ısrarı, cezaevlerini pimi çekilmeye hazır bir saatli bombaya çevirdi" denildi.
ÖNCEKİ HABER

F tipi cezaevi insanlığa aykırı

SONRAKİ HABER

Son kez Akkuyu'ya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...