22 Ağustos 2011 03:00

Gümrük muafiyetinden firmalar da faydalanacak

BAKANLAR Kurulu’nun 2009/15481 Sayılı Kararında yaptığı değişikliğin 20 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatılarak, söz konusu düzenlemenin üç noktada önemli değişiklikler getirdiği belirtildi.Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen değeri düşük olan eşyanın ithalinde a

Gümrük muafiyetinden firmalar da faydalanacak
Paylaş

BAKANLAR Kurulu’nun 2009/15481 Sayılı Kararında yaptığı değişikliğin 20 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatılarak, söz konusu düzenlemenin üç noktada önemli değişiklikler getirdiği belirtildi.

Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen değeri düşük olan eşyanın ithalinde artık yalnızca gerçek kişiler değil, firmalar da gümrük muafiyetinden faydalanabilecek. Yapılan düzenlemeyle muafiyet için belirlenmiş olan 150 Avro limiti de 75 Avroya indirildi. Gümrük muafiyetinin uygulanmasında getirilen bir diğer değişiklikle; muafiyet hakkının kullandırılmasında aranan “ticari miktar ve mahiyet arz etmeme” şartı kaldırıldı. Bakanlar Kurulu Kararıyla gemilerin serbest dolaşıma girişi ve gemi ithaliyle ilgili de yeni bir düzenleme getirildi. Türkiye Gümrük Bölgesine gelmeksizin serbest dolaşıma giriş işlemleri yapılan gemiler için halihazırda uluslararası gemi siciline kayıt olması şartı aranmakta iken buna alternatif olarak milli gemi siciline kayıt şartı getirildi. Bu düzenlemeye ek olarak deniz ve hava ulaşım araçlarına ait işletme malzemesinin muafiyet kapsamı genişletildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Ölümler derhal durdurulmalı

SONRAKİ HABER

ÖSYM sınav hizmetleri uzmanı alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa