05 Ağustos 2000 21:00

Bush Pentagon'u kızdırdı

Her gün yeni gaflara imza atan George W. Bush, bu kez de ordu hakkında fazlaca atıp tutunca, Pentagon'un sert tepkisiyle karşılaştı.

Paylaş
Bush Pentagon'u kızdırdı
ABD'de şatafatlı bir kampanyayla Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığına gelen, ancak bazı röportajlarda sorulan basit soruları bile yanıtlayamayan ve her gün yeni gaflara imza atan George W. Bush, bu kez de ordu hakkında fazlaca atıp tutunca, Pentagon'un sert tepkisiyle karşılaştı.
Philedelphia kentinde düzenlenen parti genel kongresinde adaylığı resmen onaylanan Bush'un, kongrenin kapanışında yaptığı önemli konuşmada söylediği "ABD ordusunun silah ve savaşa hazırlık durumu yetersiz, morali de bozuk" sözlerine Savunma Bakanlığı Pentagon'dan sert tepki geldi. Pentagon Sözcüsü Kenneth Bacon, "Amerikan ordusundaki 10 tümen de her an savaşa hazır. Bu konuda hiçbir kuşku yok" dedi. Bush, 24 milyon Amerikalının televizyonlardan canlı olarak izlediği konuşmasında, en az iki tümenin hazırlık düzeyinin çok düşük olduğunu söylemiş ve sorunu Clinton yönetiminin 'gevşekliğine' bağlamıştı.
Pentagon Sözcüsü Bacon, "Mevcut yönetim döneminde ABD silahlı kuvvetlerinin silah ihtiyaçlarının karşılanması için önemli harcamalar yapıldı, orduda maaşlar da yükseltildi. Ordunun moral durumu da çok iyi" diyerek, Bush'u yalanladı.
Demokrat Parti'nin başkan adaylığını garantileyen Al Gore'un yardımcıları da Bush'un konuşmasında ülkede karanlık bir tablo çizmesini eleştirdiler. Gore'un sözcüsü Doug Hattaway, "Bush, başka bir gezegenden mi geldi, merak ediyoruz" diye konuştu.
ABD ordusu asker bulamıyor
Washington'daki savunma uzmanları ise Bush'un sözlerinde gerçek payı bulunduğuna işaret ederek, gönüllülerden oluşan Amerikan ordusunda bu mesleğin cazibesini kaybettiğini ve silah altına alınacak asker bulunmasında zorluk çekildiğini belirttiler.
ÖNCEKİ HABER

Filistinli intifadayı unutmuyor

SONRAKİ HABER

Speight mahkeme önünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...