03 Ağustos 2000 21:00

Antalya'da işçiler 'grev' dedi

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayan ve Belediye-İş tarafından grev kararı alınan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçiler, önceki gün yapılan grev oylamasında "Evet" dediler.

Paylaş
Antalya'da işçiler 'grev' dedi
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayan ve Belediye-İş Sendikası tarafından grev kararı alınan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçiler, önceki gün yapılan grev oylamasında "Evet" dediler.
Belediye-İş Antalya Şube Başkanı Tamer Ateş yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi işyerlerinde yapılan grev oylamasına katılan 1229 işçinin yüzde 96'sının "Evet" oyu kullandığını söyledi. Oylama sonucuyla, işverene birlik ve beraberlik içinde olduklarının mesajını verdiklerini kaydeden Ateş, "İşçilerimiz, bu referandumla kendi haklarına ve sendikalarına sahip çıktıklarını ortaya koydu. Başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul olmak üzere, diğer alt kademe belediye başkanlarının bu mesajı almalarını diliyorum. Grev oylamasını sendika olarak biz talep ettik. Çünkü sonuçtan emindik" dedi.
Turizmciler endişeli
Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi ile alt kademe belediyelerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması ve Belediye-İş'in grev kararı alması, turizmcileri endişelendirdi. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut, sendika ile belediye yöneticilerinin bir araya gelerek bir an önce uzlaşmalarını ve toplu iş sözleşmelerinin sonuçlandırılması gerektiğini söyledi. Bu arada önümüzdeki hafta içinde Kepez Belediyesi'nde grev kararı alanacağı bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

Okuyan'dan Tekstil-İş'e tehdit

SONRAKİ HABER

Sendikalar DİSK yönetiminden umutlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...