02 Ağustos 2000 21:00

Baraj protestosuna polis engeli

Samsun'da, Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyelerinin yüzde 10 işkolu barajını protesto amacıyla yapmak istedikleri eyleme polis saldırdı.

Paylaş
Baraj protestosuna polis engeli
Samsun'da, Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyelerinin yüzde 10 işkolu barajını protesto amacıyla yapmak istedikleri eyleme polis saldırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıkladığı istatistiklerle yüzde 10 barajının altında gösterilerek toplusözleşme yapma yetkisi düşürülen TÜMTİS üyesi işçiler, önceki gün Konak Sineması önünde toplandı. Petrol-İş ve Liman-İş şube başkanları ve yöneticileriyle EMEP ve SİP'in de destek verdiği eylemde TÜMTİS yöneticilerinin basın açıklaması yapmak istemesine polis engel oldu. Olayda TÜMTİS Bölge Temsilcisi Muharrem Yıldırım gözaltına alındı.
İşçiler karakola yürüdü
Saldırının ardından hep birlikte Yeni Karakol Amirliği'ne giden işçiler, Yıldırım bırakılana kadar burada bekleyeceklerini belirttiler. Bunun üzerine serbest bırakılan Muharrem Yıldırım'la birlikte sendika binasına giden işçiler bir basın açıklaması yaptı. Saldırının kınandığı açıklamayı yapan Muharrem Yıldırım, yüzde 10 barajının kaldırılması için eylemlere devam edeceklerini belirtti. TÜMTİS'in örgütlülüğünü genişleten ender sendikalardan biri olduğunu belirten Yıldırım, son olarak Karadeniz Bölgesi'nde 4 ilde, Konya ve Denizli'de örgütlenerek Samsun ve Trabzon'da toplusözleşme imzaladıklarını belirtti.
Yıldırım, 12 Eylül hukukunun ürünü olan baraj saldırısını püskürteceklerini vurguladı. TÜMTİS'in Samsun'da bu yıl toplusözleşme imzaladığı SAMTAŞ (Samsun Taşımacılık) işyeri temsilcisi Ali Çiçekçi ise, "En doğal hakkımız olan basın açıklamasına polisin müdahale etmesi onların kimin tarafında olduklarını gösteriyor. Bu saldırıyı kınıyoruz. Haftaya salı günü tekrar dilekçelerimizle bakanlığa başvuracağız" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Baraj saldırısı mahkemelik

SONRAKİ HABER

Sağımız solumuz cihaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...