02 Ağustos 2000 21:00

Buca Cezaevi'nde 'hoş geldin' dayağı

İHD Yönetim Kurulu Üyesi Meral Ünal'ın okuduğu açıklamada, Bergama Cezaevi'nden Buca'ya sevk edilen tutukluların, Buca Cezaevi girişinde asker ve gardiyanlar tarafından feci şekilde dövüldüğü belirtildi.

Paylaş
Buca Cezaevi'nde 'hoş geldin' dayağı
İHD İzmir Şubesi dün Bergama Cezaevi'nden Buca Cezaevi'ne sevkedilen tutuklulara ilişkin Konak'ta bulunan Adliye'nin önünde bir basın açıklaması yaptı. İHD Yönetim Kurulu Üyesi Meral Ünal'ın okuduğu açıklamada, Bergama Cezaevi'nden Buca'ya sevk edilen tutukluların, Buca Cezaevi girişinde asker ve gardiyanlar tarafından feci şekilde dövüldüğü belirtildi. 25 Temmuz'da Bergama Cezaevi'ne tünel gerekçesi ile operasyon düzenlenmiş, ateşli silahlar kullanılmış, koğuşlara ve havalandırmaya gaz bombası, sis bombası atılmış, tazyikli su sıkılmış ve kepçeyle koğuşlar yıkılmış, bu yüzden tutuklular 29 Temmuz'da Buca Cezaevi'ne sevk edilmişlerdi. Bergama'dan Buca'ya sevk edilen tutukluların tedavilerinin yapılmadığı belirtilen açıklamada, ailelerin ve avukatların da görüşmesine izin verilmediği, ailelerin getirdiği yiyecek ve temizlik maddelerinin içeriye alınmadığı ifade edildi.
Ünal, tutuklularda, gaz bombasından kaynaklanan nefes alamama ve dayaktan dolayı kırık-çıkık, darp, mide kanaması gibi rahatsızlıkların bulunduğunu belirterek, "İHD İzmir Şubesi olarak, yaşanan bu saldırıyı ve hak gasplarını protesto ediyor ve sorunun acilen çözümü için yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

F tipi, tecridi amaçlıyor

SONRAKİ HABER

Üniversiteye giriş için son adım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...