02 Ağustos 2000 21:00

Shell tesisleri işgal edildi

Shell'in Nijerya'daki iki tesisini işgal eden eylemciler üç gündür 165 kişiyi rehin tutuyor. Eylemciler 'iş' istiyor.

Paylaş
Shell tesisleri işgal edildi
Nijerya'da yıllardır muhaliflere karşı yürütülen kampanyayı destekleyen, halka yönelik kanlı saldırılar tezgâhlayan ve çevre felaketlerine yol açan Shell'in iki tesisi işgal edildi. Ülkenin güneydoğusundaki Bayelsa eyaletinde şirkete ait iki tesisi işgal eden ve 165 kişiyi rehin alan silahlı kişiler eylemlerini 3 gündür sürdürüyorlar.
Shell sözcüsü Harriamn Essa Oyofo, BBC'ye yaptığı açıklamada, yerel cemaatlerden 35 silahlı kişinin iki tesise el koyduğunu açıklarken, eylemcilerin 'bölge insanına iş verilmesini' istediklerini söyledi.
BBC radyosu, petrol bölgesi Nijer Deltası'nda meydana gelen olayda 165 kişinin 3 gündür rehin tutulduğunu duyurdu. Eylemcilerin yemek şirketinde 10, güvenlik şirketinde 20 kişiye iş istediği kaydedilirken, Oyofo, olayın çözülmesi için Bayelsa bölgesi valisi ve yerel cemaat liderlerinden tesislere müdahale etmelerini istedi.
Şeriat yayılıyor
Bu arada Nijerya'nın, kuzeydeki Katsina eyaletinde de şeriat ilan edildiği bildirildi. Görgü tanıkları, Kano ve Zamfara eyaletlerinin ardından şeriat kurallarının uygulanmaya başladığı Katsina'da durumun sakin olduğunu açıkladı. Katsina Valisi Ömer Yar'Adua, eyalet başkentinde bir dizi şeriat mahkemesini yürürlüğe soktu. Nijerya'da şubat ve mart aylarında kanlı din çatışmalarının meydana geldiği Kaduna eyaleti de şeriata geçmeye hazırlanıyor.
ÖNCEKİ HABER

Keşmir kan gölüne döndü

SONRAKİ HABER

Amerikan polisi göstericilere saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...