01 Ağustos 2000 21:00

DİSK: Bayram Meral yanlış yolda

DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral'in dünkü gazetelerde yer alan sözlerine tepki gösterdi.

Paylaş
DİSK: Bayram Meral yanlış yolda
DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral'in dünkü gazetelerde yer alan "DİSK Genel Kurulu'nda mahalle vıdı vıdısı yapıldı" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Tokmak, "Bayram Meral'in Genel Kurul'umuza ilişkin söylediklerine verilebilecek tek yanıt; 'kişi herkesi kendi gibi bilir' olacaktır" dedi.
'Tavrı durumunu gösteriyor'
Tokmak, dün yaptığı yazılı açıklamada, Bayram Meral'in yüzde 10 işkolu barajının kaldırılmasına karşı çıkmasının "yadırgatıcı" olmadığını, içinde bulundukları durumun bir yansıması olduğunu ifade etti. "Barajın kaldırılmasının işyeri sendikalarını, işveren sendikalarını yaratağıcını iddia edenler kendi konumlarını bir kez daha gözden geçirmelidir" diyen Murat Tokmak, DİSK olarak sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması için mücadeleyi her platformda sürdüreceklerini söyledi.
'Seviyesiz tartışmaya girmeyiz'
Tokmak, "Bu anlamda kimseyle seviyesi düşük bir tartışmaya girmeyecek ve gerekli platformlarda tüm emekçilerin çıkarlarını koruyan ortak bir noktada buluşmaya çalışacağız" dedi.
ÖNCEKİ HABER

İşçinin gündemi grev

SONRAKİ HABER

Elazığ'da kamu emekçisine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...