01 Ağustos 2000 21:00

Altın Portakal'ın teması barış

1-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve en önemli ulusal sinema festivali olarak tanımlanan Altın Portakal Film Festivali'nde Kemal Sunal için de bir anma programı düzenlenecek.

Paylaş
Altın Portakal'ın teması barış
Bu yıl 37. kez düzenlenecek ve ana teması 'barış' olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5 günlük sinema maratonuna hazırlanıyor.
1-5 Ekim günleri arasında gerçekleştirilecek olan 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali, klasik olarak kent merkezinde sanatçıların katılacağı kortej ve resepsiyonla başlayacak.
Festivale bu yıl katılımı beklenen uzun metrajlı film sayısının geçen yıllara oranla artış gösterdiği gözlenirken, yarışmaya katılması beklenen filmler ve yönetmenleri şöyle:
Asansör (Mustafa Altıoklar), Kayıkçı (Bikent İlhan), Hayal Kurma Dersleri (Biket İlhan), Kahpe Bizans (Gani Müjde), Kaç Para Kaç (Reha Erdem), Alaturka Aşk (Ersin Pertan), Yassı Dünya (Ümit Güven), Sevgilim İstanbul (Seçkin Yaşar), Bir Baklava Hikâyesi (Ümit Güven), Romantik (Sinan Çetin), Eylül Fırtınası (Atıf Yılmaz), Güle Güle (Zeki Ökten), Abuzer Kadayıf (Tunç Başaran) ve Kara Güneş (Ömer Kavur).
Bu filmlerden yönetmelik gereği ön eleme ile seçilecek 10 film, festivalde Altın Portakal heykelciğini kazanabilmek için yarışacak.
Tema barış
Festivalin ana temasının "barış" olacağı bildirilirken, bu konuyla ilgili Türk-Yunan Kadınları Barış Girişimi üyesi kadınların, Manavgat'taki "Barış Suyu"na zeytin dalı bırakacağı belirtildi.
Pek çok Yunan parlamenter ve sinemacının katılacağı festivalde, Türk-Yunan Kadınları Barış Girişimi üyeleri, ayrıca ödül töreninin yapılacağı kapanış gecesinde, Türkçe ve Yunanca bildiri okuyacak.
Sunal anılacak
Geçtiğimiz günlerde uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren sinema sanatçısı Kemal Sunal için, festival bünyesinde bir anma programı düzenlenecek. Anma programında Kemal Sunal'ın hayatı ve sinema yaşamının anlatıldığı belgesel ile konuşmalar, afiş ve slayt gösterisi yapılacak.
Festivalde ayrıca tiyatro ve sinema sanatçısı Yıldırım Önal adına verilen "Yıldırım Önal Özel Ödülü", bu yıl tiyatro sanatçısı İsmet Ay'a verilecek.
Dünün çocuk yıldızları
Festivalin geçtiğimiz yıllara oranla gerçekleştirilecek olan farklı bir bölümü de, geçmişteki çocuk yıldızların rol aldığı filmlerin, açık hava sinemalarında 5 gün boyunca gösterilmesi olacak. Filmleri gösterilen eski çocuk yıldızların, festivale davet edilerek halkla buluşturulmasının da planlandığı öğrenildi.
Panel ve söyleşilerin de gerçekleştirileceği, 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, sinema sanatçısı Berhan Şimşek'in yöneteceği, "Film Festivallerinde Etkileşim Alanları", ile Gazeteci-Yazar ve Sanatçı Zülfü Livaneli'nin yöneteceği, "Sanat ve Barış" paneli yer alacak.
Festivalde yine Berhan Şimşek'in yöneteceği "Tüm Yönleriyle Yılmaz Güney Gerçeği" adlı açık oturuma da, pek çok sinemacının katılması bekleniyor.
Festival için birçok etkinliğin de hazırlık aşamasında olduğunu bildiren yetkililer, festivalin 5 günlük programının ardından yapılacak olan gala ve ödül töreninin, geçen yıl olduğu gibi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda düzenleneceğini belirttiler.
ÖNCEKİ HABER

Tutuklu aileleri Ankara'ya sokulmadı

SONRAKİ HABER

'Çözüm Birleşik Cephe Hükümeti'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa