30 Temmuz 2000 21:00

FP'nin Başakşehir rezaleti

FP'li Büyükşehir Belediye'sinin Başakşehir'de yaptırdığı konutların sahipleri belediyenin bazı evleri kendi yandaşlarına verdiğini söylediler.

Paylaş
FP'nin Başakşehir rezaleti
Fazilet Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Konut İmar Plan Ticaret AŞ (KİPTAŞ)'nin yaptığı İkitelli Başakşehir'de tamamlanan konutların, 724 üye arasında dağılımı için yapılan kura çekimlerinde tartışma çıktı. Kurayla evlerini belirlemeye gelen üyeler evlerin kendilerine söylendiği gibi 6 katlı değil 7 ve 8 katlı olduğunu ve bu katlardaki dairelerin daha önce belediye tarafından satıldığını öğrenince, olaya tepki gösterdiler. Kura seçimlerinin adil şartlarda yapılmasını isteyen üyeler, bu evleri almak için bankalardan kredi çektiklerini belirterek "Biz size nasıl güvenelim?" diyerek şirket yetkililerine tepki gösterdiler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KİPTAŞ'ın yaptığı İkitelli Başakşehir 4. Etap 1. Kısım Konutları'nın dairelerinin sahiplerinin belirlenmesi amacıyla yapılması planlanan kura çekimi, çekilişte yaşanan tartışmalar nedeniyle iptal edildi. Eyüp'teki Feshane Kültür Merkezi'nde sabah saatlerinden itibaren başlayacak olan kura çekilişleri için üyeler sabahın erken saatlerinde gelmeye başladılar. Çekilişe başlanmadan önce bir konuşma yapan KİPTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Karadeniz, salondaki üyelere 9 katlı blokların kura çekilişine başlanacağını söyledi. Bunun üzerine üyeler kürsüye gelerek yapılan anlaşma gereği blokların 6 katlı olması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine başlayan tartışmalarda vatandaşlar, konutların yapımında yolsuzluk yapıldığını ve 7 ve 8 katlı dairelerin belediye tarafından yandaşlarına peşkeş çekildiğini söylediler.
Kura çekimleri iptal
Daireler için yaklaşık 40 milyar para ödediklerini ve bu paraların çoğunu bankadan aldıkları kredilerle verdiklerini söyleyen üyeler, uzun süre kürsüden ayrılmadılar. Noter bu gelişmeler sırasında salonu terk etti. Üyelerin Karadeniz'e "Daireleri yandaşlarınıza vermediğinize nasıl emin olalım? Biz size nasıl güvenelim? Biz adil şartlarda çekilişlerin yapılmasını istiyoruz" diyerek tepkilerini göstermelerinin ardından da kura çekimleri iptal edildi.
Kat artışından haberleri yok
Karadeniz daha sonra yaptığı açıklamada noterin gitmesinden üyeleri sorumlu tuttu. Söz konusu durumdan dolayı özür dileyen Karadeniz, "Çekiliş teknik yetersizlikler nedeniyle iptal edildi. Konut yapımı sırasında kesinlikle usulsüzlük ve yolsuzluklara izin vermedik. Bu sorunu çözeceğiz" dedi. Üyelerin karşı karşıya kaldıkları mağduriyetten dolayı üzgün olduklarını kaydeden Karadeniz'in ardından da üyeler basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. 42 blok olduğunu ve yapılan anlaşmalar gereği blokların 6 katlı inşa edilmesi gerektiğini söyleyen üyeler, bloklardaki kat artışında da kendilerine haber verilmediğini söylediler.
ÖNCEKİ HABER

Rant bağımlılığı artırıyor

SONRAKİ HABER

Tutuklular Buca'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...