22 Ağustos 2011 02:43

Haaretz: Mutluyuz ve de yalnızız

İSRAİL’in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail-Mısır sınırında yaşanan çatışmalar sırasında üç Mısırlı güvenlik görevlisinin hayatını yitirmesi olayının ikili ilişkilerde yarattığı bunalımı irdelediği analizinde “Yakında (Başbakan) Netanyahu ve (Dışişleri Bakanı) Lieberman’ın vizyonu gerçekleşecek

Haaretz: Mutluyuz ve de yalnızız
Paylaş

İSRAİL’in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail-Mısır sınırında yaşanan çatışmalar sırasında üç Mısırlı güvenlik görevlisinin hayatını yitirmesi olayının ikili ilişkilerde yarattığı bunalımı irdelediği analizinde “Yakında (Başbakan) Netanyahu ve (Dışişleri Bakanı) Lieberman’ın vizyonu gerçekleşecek ve İsrail, meydan okumalarıyla tek başına uğraşacak. Mutluyuz ve de yalnızız.Kısa bir süre öncesine kadar bir müttefik olan Türkiye, onları bir kaideden indirerek alçak bir tabureye yerleştirdiklerimizden beri daha da uzaklaşıyor” yorumunu yaptı.

Netanyahu hükümetinin, ülkenin temel çıkarlarını gözardı ederken “ulusal onuru”nu görmezlikten gelmeye yanaşmamasını eleştiren Haaretz “ ‘Onur’ bölgedeki tehlikeli oyunun adı” dedi.

Analizde, “Ve şimdi, elbette ki onuru da olan Mısır, bir özür talep ediyor ve büyükelçisini geri çekebilir” ifadelerine yer verildi. (TEL AVİV)

ÖNCEKİ HABER

Yeni sendikal süreç

SONRAKİ HABER

Adalet çığlığı Çankaya’ya dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa