29 Temmuz 2000 21:00

DİSK'te CHP operasyonu girişimi

CHP yönetimi, DİSK'in yeni yönetiminin tamamen CHP'li kadrolardan oluşmasına çalışıyor.

Paylaş
DİSK'te CHP operasyonu girişimi
DİSK'in 11. Olağan Genel Kurulu, delegelerin çalışma ve mali raporlar üzerine görüşleri ve genel kuruldan taleplerini dile getirdikleri konuşmalarla sürdü. Öte yandan genel kurulun ilk yapılan çeşitli toplantılarla, DİSK Genel Merkez yönetiminin nasıl oluşturulacağına ilişkin kulis ve pazarlıklar da devam etti. Bu konudaki en son gelişme CHP'nin DİSK'i tamamen CHP'lileştirme girişimi oldu.
Edinilen bilgilere göre CHP yöneticileri (kendileri de eski sendikacı olan Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Seyman ve PM üyesi Bekir Yurdagül başta olmak üzere) önceki akşam The Marmara'da yaptıkları toplantıyla DİSK içinde CHP'li olan sendika yöneticilerini bir araya toplayarak, tamamı CHP'lilerden oluşan bir yönetim seçilmesini istedi.
Çelebi yalanladı
Toplantıda buna karşı çıkan sendikaların da olduğu öğrenilirken, CHP'li olarak bilinen başkan adaylarından DİSK/Tekstil Genel Başkanı Süleyman Çelebi toplantıyı yalanladı. Çelebi, gazetemize yaptığı açıklamada, kendisinin, Vahdettin Karabay'ın, Özcan Keskeç'in ve Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun adaylıklarının devam ettiğini söyledi. Çelebi, Genel-İş'in daha önceden zorladığı, Özcan Keskeç, Murat Tokmak ve kendisinin ortak bir listede yer alması girişimi konusundaki sorumuzu ise, "Benim bir bilgim yok ama olabilir" diye yanıtladı.
Tekstil delegelerine söz
Bu arada Süleyman Çelebi'nin önceki akşam DİSK/Tekstil delegeleriyle yaptığı toplantıda, seçilirse CHP Parti Meclisi üyeliğinden istifa edeceği, dört yıl boyunca da ne milletvekilliğine ne de belediye başkanlığına aday olmayacağı yönünde söz verdiği öğrenildi. Çelebi, bu konudaki bilgileri doğruladı.
Keskeç: Şanslıyım
DİSK Genel Başkan adaylarından Sosyal-İş Genel Başkanı Özcan Keskeç ise Genel-İş Sendikası ve OLEYİS'in ortak kararıyla aday olduğunu belirterek, "Destek veren sendika olarak bakarsak ben şanslıyım. Ama genel kurul bu belli olmaz" dedi. Kendisinin, Çelebi'nin ve Murat Tokmak'ın ortak listede yer alması çabalarını doğrulayan Keskeç, "Seçilirsem, 12 Eylül öncesi DİSK'i tekrar hayata geçirmeye çalışacağım" diye konuştu. Karabay: Bütün CHP burada!
DİSK Genel Başkanı Vahdettin Karabay'ın da başkan adaylığı sürüyor. Karabay, genel kurula yönelik CHP operasyonu yapıldığı iddialarıyla ilgili sorumuza, şöyle cevap verdi: "Bunu söylemeye gerek yok ki. Genel başkanları burada, eski milletvekilleri burada, eski belediye başkanları burada... Herhalde buraya CHP'yi yeniden kurmak için gelmediler! Zaten genel kurul dışarıda yapılan toplantılarda devam ediyor."
ÖNCEKİ HABER

Hükümet KHK'ni geri çek

SONRAKİ HABER

Beypi'de örgütlenme çalışması sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...